Eladó Hegedűs László: Nyár elején című olaj, karton festménye


68.999 HUF 187.71 USD

Garancia: örökös  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. február 09.
Termékkód: 4738860
Megtekintések: 96
Megfigyelők: 3
Ajánlatok: 1 ajánlat
Eladó adatai

baksi (145)  
Pest megye

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 50%-ban11 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Ma, 13:23
Regisztráció: 2011. június 11.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Az eladó eredetiként jelölte meg az alkotást, amelyre örökös pénzvisszafizetési garanciát vállal.
Téma:tájkép
Technika:olaj
Stílus:impresszionizmus
Hordozó:karton
Legnagyobb méret:kicsi (35 cm-ig)
Szignó:nem szignózott
Állapot:hibátlan
Eredetiség:eredeti
Pénzvisszafizetési garancia az eredetiségre:igen
Eredetiségét szakértő megerősítette?:nem

A festmény mérete: 32*24 cm + keret, olaj, karton. Keretezett mérete: 40*50 cm, Impozáns, hibátlan keretben. Azonnal falra akasztható, szobai állapotú darab. Hátoldalán autográf felirat, illetve hagyatéki kiállításról etikett.

Hegedűs László (Szentes, 1870 - 1911, Budapest): Elszegényedett köznemesi család tizenegyedik gyermekeként született Szentesen. Kézügyességét bérmakeresztapja ismerte fel, aki vásárhelyi papként vallási tárgyú rajzos feladatokkal látta el. Tanulmányait Münchenben Hollósy Simonnál, Bécsben és a párizsi Julian akadémián folytatta, majd Benczúr Gyula tanítványa lett a Mesteriskolában. Pállik Béla festőművész fedezte fel tehetségét, majd Tatán tanította is. 1899-ben spanyolországi tanulmányutat tett. A szolnoki művésztelep alapítását kezdeményező memorandum aláíróinak egyike volt, 1902-ben az elsők között költözött a telepre. 1903-1911 között a Magyar Képzőművészeti Főiskola oktatója volt. 1904-ben Rómába utazott. 1912-ben műveiből hagyatéki kiállítást rendeztek a Műcsarnokban.

Első sikereit a Szent Imre herceg és a Szent család címû bibliai témájú képeivel nyerte el: 1894-tõl állította ki bibliai és történelmi témájú festményeit. 1903-tól a Képzõmûvészeti Fõiskola tanára lett, ahol akt és fejrajzot tanított.

1895-ben Liliomos Magdolna, valamint Káin és Ábel címû képével több díjat nyert.

A millennium éve (1896) a közönség figyelmét a magyar történelem felé irányította. Felkérést kapott az Országház freskóinak tervezésére is. Ekkor készült a Vérszerzõdés és az Árpád pajzsra emelése címû alkotása. További történelmi témájú képei: Budavár bevétele, Mátyás Bécs elõtt, Bem Szászvárosnál.

A kor társasági életének mozzanatait is megjelenítette alkotásaiban. Az 1905-ös milánói nemzetközi kiállításon aranyéremmel tüntették ki. Festett életképeket, készített grafikai illusztrációkat is. Az Osztrák-Magyar Bank a száz koronás bankjegy tervezésével Hegedûs Lászlót bízta meg, mert a pályázaton az õ rajza aratott sikert.

Szentesen leghíresebb munkája az evangélikus templom számára készült oltárképe, mely Jézus és a samariai asszony találkozását ábrázolja.

Rövid életének utolsó éveiben kerámiakészítéssel is foglalkozott. A szentesi fekete kerámia készítéstechnológiáját alkalmazta vázatervei, szobrászi megfogalmazású kerámiái kivitelezé-séhez.

Szentesen 1932-ben utcát neveztek el róla. A szentesi Koszta József Múzeum számos rajzát, festményét õrzi.

Eredetiségére örök pénzvisszafizetési garanciát vállalok!

Garanciális feltételek

Garancia: örökös  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 3-5 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételSzentendre
Postázás2500 HUF

Mások ezeket keresték még