Cserna Károly: Kairói gyöngyszem, 1906 körül. Kiváló befektetés

A világ leghíresebb galériái is kedvelik!

180.500 HUF 492.94 USD

Garancia: 30 nap  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. január 30.
Termékkód: 5116569
Megtekintések: 406
Megfigyelők: 2
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

marpal56 (83)    
Pest megye

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 100%-ban20 perc alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Tegnap, 07:56
Regisztráció: 2013. április 13.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Az eladó eredetiként jelölte meg az alkotást, amelyre 30 nap pénzvisszafizetési garanciát vállal. Az eladó állítása szerint az eredetiséget szakértő is megerősítette.
Téma:életkép
Technika:olaj
Stílus:keleti
Hordozó:karton
Legnagyobb méret:közepes (80 cm-ig)
Szignó:szignózott
Állapot:korának megfelelő
Eredetiség:eredeti
Pénzvisszafizetési garancia az eredetiségre:igen
Eredetiségét szakértő megerősítette?:igen

Cserna Károly: Kairói gyöngyszem, 1906 körül. Kiváló befektetés

A világ leghíresebb galériái is kedvelik!

Az olaj, karton festmény mérete 35 x 25 cm, a kerettel 50,5 x 40,5 cm, szignó jobbra lent „Cserna Károly”, a művész tipikus aláírása. A 120 évhez közeli festmény kora ellenére jó, falra akasztható állapotban van.(1-4. melléklet)

Cserna Magyarországon kevésbé ismert annak ellenére, hogy a világ sok országában kedvelt. A legtöbb - a hazainál 8-szor több - eladás Ausztriában történt (Dorotheum), de a leghíresebb Christie’s és a Sothebys is sokszor aukcionálta alkotásait. (5. melléklet)

Az ár és érték meghatározásához nagyszámú referenciát találhatunk. A művész sok hasonló alkotásából az Ausztriában és az Egyesült Államokban eladottakhoz mérve, a tárgybeli kép középbecsértéke és várható realizálási ára 400-500 ezer forint körül lehet, ami hasonló érték, mint a hazai galériás aukciókon is. Emellett a mutatott „méretarányos becslés” nem egzakt megközelítés, de talán mégsem ördögtől való. (6-7. melléklet)

Előbbiek alapján nagyon kedvező áron lehet a kép az öné, amely nem szerepel a nemzeti örökségvédelem védett, lopott műtárgyak nyilvántartásában. Eredetiségére is örökös pénzvisszafizetési garanciát vállalok.

Cserna Károly (Kunszentmiklós, 1867 - Budapest, 1944) festőművész, illusztrátor

A budapesti Mintarajziskolában folytatta művészeti tanulmányait. Mesterei Greguss János, Székely Bertalan, Lotz Károly. 1889-től a „Vasárnapi Újság” illusztrátora volt. Részt vett az „Osztrák-Magyar Monarchia írásban és képben” könyvsorozat és például „Kiss József: Ünnepnapok” illusztrálásában is. 1893-ban feleségül vette Puskás Tivadar özvegyét, Vetter von der Lilie Sophie grófnőt, akinek a lánya II. Abbász kairói alkirály felesége lett. 1903-ban Münchenben képezte magát. Hazatérése után főként arcképeket és csendéleteket festett. Feleségével 1905-ben mintegy kétéves látogatást tett Egyiptomban a grófnő lányánál. Az itt készült egzotikus keletet és életformát bemutató festményeivel - mint a tárgybeli - nagy sikert aratott és Egyiptom uralkodójától megkapta a Medjidie-rendet. 1912-ben felesége elhunyt. 1916-ban újra Münchenben járt, innen hazatérve rajzoló-haditudósítóként működött az I. világháborúban. Bécsben ismerkedett meg második feleségével, kinek halála után végleg Budapesten telepedett le, és ott halt meg 1944. január 15-én, a német katonai megszállás előtt. Több alkotása megtalálható a Nemzeti Galéria és a Tudományos Akadémia gyűjteményében.

Garanciális feltételek

Garancia: 30 nap  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
Személyes átvétel Szentendre
Postázás 3000 HUF

Mások ezeket keresték még