Spányi Béla: Bodajki lápvidék tanyával – Ritka, Nagyméretű, Impozáns Tájkép - alulárazva Önnek !


666.000 HUF 1,811.84 USD

Garancia: 60 nap  
Személyes átvétel
Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. január 09.
Termékkód: 5189536
Megtekintések: 542
Megfigyelők: 8
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

marzol79 (42)   
Pest megye

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 100%-ban20 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Tegnap, 09:11
Regisztráció: 2016. október 28.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Az eladó eredetiként jelölte meg az alkotást, amelyre 60 nap pénzvisszafizetési garanciát vállal. Az eladó állítása szerint az eredetiséget szakértő is megerősítette.
Téma:tájkép
Technika:olaj
Stílus:naturalista
Hordozó:vászon
Legnagyobb méret:nagy (80 cm-től)
Szignó:szignózott
Állapot:restaurált
Eredetiség:eredeti
Pénzvisszafizetési garancia az eredetiségre:igen
Eredetiségét szakértő megerősítette?:igen

Spányi Béla: Bodajki lápvidék tanyával – Ritka, Nagyméretű, Impozáns Tájkép

Lényegesen alulárazott megvételi lehetőséggel Önnek!

Az olaj, vászon festmény 75x100 cm, a hozzáillő, korabeli kerettel 97x122 cm. Szignó jobbra lent: K. Spányi B. és a keret alján középen réztáblán: SPÁNYI B. véset – 1-5. fotó.

Alkotója 1914-ben halt meg, azaz a festmény több mint 100 éves, antik műalkotás. Szakszerű tisztítás és restaurálás után, a korához képest, kiváló állapotban van. „Béla von Spányi” élt és alkotott Münchenben és Párizsban, de legszebb alkotásai Bodajkon (Fejér megye, Móri Járás) születtek. Az ottani csapadékos, mocsaras, nádas, természet adta meg igazi, egyéni művészi stílusát. Az eladás tárgyát képező festmény is ott készült.

A reá jellemző vastag, helyenként kidomborodó ecsetvonások láthatóak közelebbről – 6. fotó.

A festmény méretét szemlélteti mellette egy kifejlett szürke macska – 7. fotó.

A legismertebb hazai galériákban 2018-tól aukcionált referenciák ár- és értékadatainak összegét, a teljes felületükkel osztva kapott, 1 cm2-re eső értékeket, a tárgybeli festmény felületével szorzott kalkuláció szerint, annak várható galériás kikiáltási ára 900.000 Ft, míg becsértéke 1.400.000 – 2.000.000 Ft lehetne. Előbbi jó kiindulás volt, de az átlag, önmagában még nem elégséges a szakszerű ármegállapításhoz. Ahhoz a műtárgy alanyát, történetét, a mű kidolgozottságát, kifejező képességét, nézőre gyakorolt hatását, a vevői igényeket, ízlést, a társadalmi-gazdasági és piaci információkat, s még egyéb szempontokat is figyelembe lehet venni. Alaposabban elmélyedve a referenciák vizsgálatába megállapítható, hogy a legtöbb ismérvben festményünk átlagosnak tekinthető, de nem „üres” tájkép, s méretében az egyik legnagyobb. Utóbbi többnyire növeli az árat (plusz anyag és munkaráfordítás), ugyanakkor szűkítheti is a keresletet a mű elhelyezési nehézsége. A miatt, hogy a tárgybeli kép döntően átlagos, az előbbi bekezdésben közzé tett átlagos kikiáltási ár és becsérték a galériák viszonylatában közel reális. Egy korábbi, 2015. decemberi aukción a leütési ár 1.000.000 és 1.900.000 Ft volt, az alsó értéket akár a tárgybeli kép is elérhette volna – 8. fotó.

A legnépszerűbb műtárgyakat hirdető on-line felület Spányi-képeivel összehasonlítva e tájkép irányára 500.000 Ft is lehetne, de Önnek kedvezőbb árat ajánlok - 9. fotó.

A Miniszterelnökség 282 millió Ft-ért 5 festményt vett a Várba. Közöttük az egyik Spányi igen részlet gazdag, sokmilliós, új rekordárát jelentő „Naplemente a Pusztán”- alkotása volt.

A Mutualart adatbázis szerint 2002 óta rekordáras műve 7.454 USD volt. Az Invaluable művészeti portál szerint, Spányi műveit amerikai (New York, New Orleans), osztrák, német, cseh, svéd, svájci és szlovák galériákat is találni, akik árulták az új évezredben is. Sokak és a „Szinyei és a hazai táj” című könyv szerkesztője szerint is, Szinyei Merse Pál és Mészöly Géza mellett Spányi Béla volt a magyar táj legkiválóbb megörökítője.

A realizmus, a naturalista stílus jegyeit mutató festmény nem szerepel a festő védett műtárgyai között, eredetiségére pénz-visszafizetési garanciát vállalok.

Sp

Garanciális feltételek

Garancia: 60 nap  

Fizetési opciók

Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételSzentendre

Mások ezeket keresték még