Zombory-Moldován Béla - Krizantémos csendélet


Most olcsóbb!

A leárazás máj. 10. 10:15-ig tart.

25.000,- HUF
12.500 HUF 34.08 USD

Garancia: 30 nap  
Termék információk
Feltöltés ideje: Ma, 10:15
Termékkód: 5304524
Megtekintések: 361
Megfigyelők: 0
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

antikvasar (427)   
Jász-Nagykun-Szolnok megye

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 96.55%
Utolsó belépés: Ma, 23:26
Regisztráció: 2015. február 09.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Az eladó eredetiként jelölte meg az alkotást, amelyre 30 nap pénzvisszafizetési garanciát vállal. Az eladó állítása szerint az eredetiséget szakértő is megerősítette.
Téma:csendélet
Technika:olaj
Stílus:impresszionizmus
Hordozó:fa
Legnagyobb méret:közepes (80 cm-ig)
Szignó:szignózott
Állapot:hibátlan
Eredetiség:eredeti
Pénzvisszafizetési garancia az eredetiségre:igen
Eredetiségét szakértő megerősítette?:igen

Mérete: 43,5 x 30 cm

Olaj - Farost

Jelezve jobbra lent

Zombory-Moldován Bélafestőművész
(Munkács, 1885. ápr. 20. – Balatonfüred, 1967. aug. 20.).

A Képzőművészeti Főiskolán Hegedűs László, Székely Bertalan és Ferenczy Károly voltak mesterei, 1905-ben a nagybányai Szabadiskolában is tanult. Tanulmányutakat tett Németországban, Olaszországban, Franciaországban és Belgiumban. 1909-től a Székesfővárosi Iparrajziskola tanára, 1935-től 1946-ig igazgatója volt. Eleinte főleg ifjúsági könyvek illusztrálásával foglalkozott. Az I. világháborúban a galíciai harctéren súlyosan megsebesült. Felépülése után továbbszolgálóként az akkori Honvédelmi Minisztérium kötelékébe lépett, itt készültek ma is számon tartott plakátjai. A 20-as évektől áttért a portréfestészetre. Az 50-es évektől kezdve foglalkozott tájképfestészettel, csendéletfestéssel és rézkarcokat is készített. Hangulatos akvarelljei a Balatonról, a Balaton-felvidék tájainak műemlékeiről főként a II. világháború után készültek. Az év egy részét családjával balatonfüredi nyaralójában töltötte. Tagja volt a Peremartoni Nagy Sándor által, 1926-ban alapított Balatoni Művészkolónia Egyesületnek.

1933-ig Moldován Béla néven alkotott és szignálta munkáit. Ekkor (hogy megkülönböztesse magát Moldován István kolozsvári születésű festőművésztől) fölvette édesanyja leánykori nevét, aki a tarczali Zombory-családból származott, és azontúl Zombory-Moldován Bélaként jegyezte alkotásait.

Híresebb portréi: Glattfelder Gyula csanádi püspök, Thoroczkai-Wigand Ede műépítész, Bory Jenő szobrászművész, Pásztor János szobrászművész, Siklódi Lőrinc szobrászművész, Lux Elekné portréja, valamint az első sztahanovista mozdonyvezető portréja. Híresebb festményei: Keresztrakók, Dudis Tomi. Több festményét Hollandiában és Angliában vásárolták meg. Freskói: Szent István-oltárkép (Bp., Ciszterciták temploma), Szent Gellért vértanúsága (Bp., Patrona Hungariae Gimn.).

1913–1947 között rendszeresen vett részt kiállításokon. Alapító tagja és ügyvezető igazgatója volt a Magyar Arcképfestők Társaságának, tagja az Országos Magyar Képzőművészeti Társulatnak, főtitkára a Magyar Képzőművészeti Egyesületnek. A Fészek Klub alapító tagja. Műveiért számos kitüntetést kapott (Tolnai-díj, 1919; Barcelona ezüstérem, 1929; Rökk-díj, 1932; Balló-díj, 1935; Ráth-díj, 1936).

Forrás:
Magyar Életrajzi Lexikon, OSZK
Balatonalmádi Pannónia Könyvtár honlapja

Garanciális feltételek

Garancia: 30 nap  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
PayPal  

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-3 munkanap
Postázás 2060 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még