FK/450 – Csabai Pántl László – Nyírfák a vízparton


100.000 HUF 275.73 USD

Garancia: 30 nap  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. január 03.
Termékkód: 5513614
Megtekintések: 161
Megfigyelők: 0
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

Hellboy1 (1430)  
Békés megye

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 93%-ban3 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Tegnap, 20:17
Regisztráció: 2019. augusztus 03.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Az eladó eredetiként jelölte meg az alkotást, amelyre 30 nap pénzvisszafizetési garanciát vállal. Az eladó állítása szerint az eredetiséget szakértő is megerősítette.
Téma:tájkép
Technika:olaj
Hordozó:vászon
Legnagyobb méret:nagy (80 cm-től)
Szignó:szignózott
Állapot:korának megfelelő
Eredetiség:eredeti
Pénzvisszafizetési garancia az eredetiségre:igen
Eredetiségét szakértő megerősítette?:igen

Eladásra kínálom Csabai Pántl László festőművész képeken látható Nyírfák a vízparton című festményét. Az olaj/vászon tájkép a XX. század közepe környékén készülhetett. A hordozó és az aranyozott széles Munkácsy keret is szép állapotban van. A szignó balra lent. A festmény azonnal falra akasztható állapotban van.

Téma: tájkép

Technika: olaj

Hordozó: vászon

Kora: XX. század közepe

Szignó: van (balra lent)

Keret: aranyozott, széles Munkácsy keret

Méret: 60 x 79 cm (keret nélkül), 75,5 x 95,5 cm (kerettel)

Állapot: képeken látható, falra akasztható állapotban

A méretek miatt priorizálnám a személyes átvételt, de postázom is a vevő igényével egyeztetve terjedelmes csomagként a mindenkor aktuális díjak szerint történik, kizárólag előre utalást követően, gondosan csomagolva.

Kérem, hogyha még van kérdése a termékről, akkor lehetőleg annak megvásárlása előtt és ne utána kérdezzen.

Kérem tekintse meg a többi termékemet is. Köszönöm!

Néhány gondolat a művészről:

Csabai Pántl László (Rákoscsaba, 1904. – Budapest, 1982) magyar festőművész. 1904-ben született Rákoscsabán egy szegény sorsú család legkisebb, hatodik gyermekeként. A tehetséges, mindig jól tanuló, a teljes tandíjmentességet kiérdemlő fiú rajzkészségére már korán felfigyelnek oktatói. Középiskolai rajztanára, ifj. Dörre Tivadar festőművész első mestere, akinek közvetítésével ismerkedik meg a Képzőművészeti Főiskola festőtanárával, Olgyai Viktorral. Olgyai a tehetséges, de a saját maga taníttatását fedezni nem képes fiatalembert, ingyenes magántanítványává fogadja. Az ígéretes pályakezdést Olgyai 1929-ben bekövetkező hirtelen, tragikus halála szakítja meg és teszi küzdelmessé. Saját úton kell járnia, segítség nélkül, csak a saját tehetségében, művészi elktelezettségében bízhat. Az 1930-40-es évek a művészi kibontakozás sikereit hozzák. Sorra szerveződnek kiállításai, vissza-visszatérő egészségügyi problémái dacára sokat dolgozik. Megnősül, felesége meghatározó szerepe emberi-szakmai életében az együtt leélt közel 50 év alatt, ekkor veszi kezdetét. Reményteljes, elismerésben gazdag szakmai, emberi jövőkép körvonalazódik. A II. világháborút követő politikai irányváltás gyakorlatilag kettétöri művészi pályáját. Hagyománytisztelő, művészetében öntörvényű, makacs szellemisége nem tud és nem is akar megfelelni a megváltozott elvárásoknak. A szocialista realizmus sematikus tartalmi és formavilágát idegennek érzi, a legcsekélyebb mértékig sem azonosul ezzel. Soha nem köt alkut az új hatalom képviselőivel. Anyagilag nehéz, kiszolgáltatott helyzetbe kerül, immár négytagúvá bővülő családjának eltartása komoly probatételek sorát hozzák. A méltatlan háttérbeszorítás évtizedei után csak az 1970-es évek hoznak ebben némi változást, de az elismerés már későn érkezik. Képei ismét megjelennek a nagy külföldi képbemutatókon, de egyre romló egészsége, életkora már nem enged időt az újrakezdésre. Életének 78. évében, 1982. január 3-án, szerető családja körében, de a szakmai mellőzöttség érzésével hunyt el Budapesten. Magányos, művészi elképzeléseihez, látásmódjához mindvégig ragaszkodó alkotó volt. Munkásságának elismerése, méltó értékelése még várat magára.

Garanciális feltételek

Garancia: 30 nap  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz
PayPal  

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 3-5 munkanap
Személyes átvétel Gyula
Egyéb 5000 - 8000 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még