Gábor Marianne: Csendélet (1966)


145.000 HUF 396.54 USD

Garancia: 30 nap  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. február 06.
Termékkód: 5595186
Megtekintések: 178
Megfigyelők: 1
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

Foolvintage (243)  
Pest megye

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Ma, 07:06
Regisztráció: 2021. május 13.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Az eladó eredetiként jelölte meg az alkotást, amelyre 30 nap pénzvisszafizetési garanciát vállal. Az eladó állítása szerint az eredetiséget szakértő is megerősítette.
Művész:Gábor Marianne (1917 — )
Téma:csendélet
Technika:olaj
Hordozó:vászon
Legnagyobb méret:közepes (80 cm-ig)
Szignó:szignózott
Állapot:korának megfelelő
Eredetiség:eredeti
Pénzvisszafizetési garancia az eredetiségre:igen
Eredetiségét szakértő megerősítette?:igen

Hagyatékból fellelt festmény Gábor Marianne 1966-os alkotása. A festmény mérete (kerettel) : 41 X 56 cm

Gábor Marianne 1917-ben látta meg a napvilágot az irodalomtörténész és műfordító Gábor Ignác lányaként. Pályája a harmincas évek végén indult, útját kezdetben Berény Róbert és Szőnyi István egyengették. A negyvenes évek elején a zebegényi művésztelepen alkotott, majd a Nemzeti szalon, a Tamás Galéria és a Művész Galéria adtak otthont önálló tárlatainak. A festőnő tanulmányutakat tett Ausztriában, Belgiumban, Franciaországban, Angliában, Hollandiában, Olaszországban és a Szovjetunióban. 1957-ben − nyolc éves kényszerű hallgatás után, amikor is műveit a kor hivatalos kultúrpolitikája „polgárinak” minősítette − alkotásait a Csók Galériában állították ki Kassák Lajos rendezésében. Az ezután következő hazai és nemzetközi (római, velencei, párizsi, berlini, brüsszeli stb.) siker elsöprő volt: festményéhez 1966-ban az olasz költőfejedelem, Diego Valeri írt verset, két önarcképét is gyűjteményébe kérte a firenzei Uffizi, és 1977-ben − pályájának betetőzéseként − 1046 alkotását bemutató retrospektív kiállítás nyílt a Magyar Nemzeti Galériában. Műveinek erejét kritikusai közvetlenségükben és a festői eszközök redukált, ugyanakkor mesteri használatában látták.

Díjak: Nemes Marcell-díj, Leonardo-érem, Hatvany Ferenc-díj, a Szinyei Társaság elismerése (1940, 1942), Újjáépítési Díj, Érdemes Művész (1978), az Olasz Művészeti Akadémia aranyérme. 1938-tól számos csoportos (Nemzeti Szalon, Műcsarnok, Ernst Múzeum, Magyar Nemzeti Galéria, Berlin) és egyéni (Nemzeti Szalon, Magyar Nemzeti Galéria, Róma, Firenze, Párizs, Berlin) kiállításokon mutatta be műveit. Munkái megtalálhatók a Magyar Nemzeti Galériában, külföldön pedig főként olaszországi múzeumokban.

forrás: kieselbach.hu

Örülnék, ha megtekintenéd a többi termékemet is! Négy termék vásárlásától a legolcsóbb termék árát és a szállítási költséget átvállalom.
Minden eladott termékre 30 nap garanciát vállalok, és a vásárlást követően minden esetben számlát állítok ki. Reklamációt ezen számla birtokában tudok elfogadni. Vásárlás esetén, a számla kitöltéséhez kérem add meg számlázási adataid ( Név, cím, e-mail cím). A számlát e-mailben küldöm.
A legjobb tudásom szerint járok el a termékek csomagolásánál, így a szállítás során bekövetkezett sérülésért teljes körű felelősséget vállalok.

Garanciális feltételek

Garancia: 30 nap  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1 munkanap
Személyes átvétel Budapest III.
Postázás 2975 HUF
Postázás törékenyként 5206 HUF
Foxpost - csomagautomata 2299 HUF
MPL - csomagautomata 1495 HUF
Packeta - átvevőhely 1010 HUF
Külföldi szállítás
Európai Unión belül 9800 HUF

Mások ezeket keresték még