Dudits Andor : Menyegző


155.000 HUF 421.78 USD

Garancia: 1 év  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. február 10.
Termékkód: 5606688
Megtekintések: 131
Megfigyelők: 3
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

festmenyesek (478)   
BUDAPEST

Hitelesített felhasználó

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 97.22%
Utolsó belépés: Tegnap, 11:36
Regisztráció: 2012. november 27.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Az eladó eredetiként jelölte meg az alkotást, amelyre 1 év pénzvisszafizetési garanciát vállal. Az eladó állítása szerint az eredetiséget szakértő is megerősítette.
Téma:életkép
Technika:olaj
Legnagyobb méret:közepes (80 cm-ig)
Szignó:szignózott
Eredetiség:eredeti
Pénzvisszafizetési garancia az eredetiségre:igen
Eredetiségét szakértő megerősítette?:igen

FK3303

Cégünk Magyarország egyik legnagyobb kínálatú internetes festménykereskedését üzemelteti.
Ezernél is több festményt illetve képet kínál a galériánk folyamatosan.
-
Minden darabot gondosan megtisztítunk, az összes keretet felújíttatjuk, képeinket újra kereteztetjük.
Képeink azonnal ajándékba adható illetve falra akasztható állapotban vannak.
-
Minden kép eredetiségére a kínálatunkban élettartam- és pénz-visszafizetési garanciát vállalunk.
-
Nyugodtan rendeljen postai úton is, csomagolásunkat rendkívül körültekintő és precíz csapat végzi.

Minden galériánkban vásárolt kép után számlát, igény esetén garancialevelet állítunk ki.
Kérem nézze meg a további hatalmas festménykínálatunkat.

A kép mérete: 40 x 50
Készült: Olaj, Falemez
A kép Dudits Andor (1886, 1944, Budapest, Budapest) alkotása.
Jelezve Jobbra lent "Dudits A"
A festmény jó állapotban van. Keret: Ép

Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II.
Budapest, 1886 - Budapest, 1944 Festő. A bécsi akadémiáról került 1886-ban Münchenbe, ahol előbb belekóstolt a Hollósy-iskolába, azután Herterich, majd Liezen Mayer osztályába került, s az utóbbinál 1890-ben festette a "Klinikai ambulatórium" című képet, melyet ki is állított a Glaspalastban. A következő évből származik a "Vasárnap délután". Ezzel vége is lett müncheni szereplésének, mert csakhamar Budapesten Benczúr Mesteriskolájának tanítványai közt találjuk. 1890-től állított ki a Műcsarnokban. Eleinte naturalista jellegű életképeket festett. 1895-től történeti festészettel foglalkozott. Ilyen jellegű művei a Kardvágás (az Országházban), a Rákóczi-emlékmű (Kassán), Eskü a vérmezőn. Festett több oltárképet is (Topolya, Recsk, Breznóbánya, stb.). Későbbi műveivel (falképciklusok a pécsi egyetemen és az Országos Levéltár épületében) mind tökéletesebb tanulságát adta monumentális feladatokra való rátermettségének is. Részt vett a Benczúr Társaság megalapításában, amelynek elnöke is volt. 1925-ben a budapesti Képzőművészeti Főiskola tanára lett. Számos művét a Magyar Nemzeti Galéria őrzi. (Éber, ML, L-MMM)

Magyar festők és grafikusok adattára
(Budapest, 1866-Budapest, 1944) Bécsi és müncheni előtanulmányok után Budapesten tanult, ahol Benczúr Gyula növendéke volt. Tanulmányutakat tett Francia- és Olaszországban, Angliában. A Képzőművészeti Főiskola volt tanára. A Benczúr Társaság egyik alapító tagja, majd elnöke volt, 1925-től pedig a Képzőművészeti Főiskola tanára. 1895 óta történeti festészettel foglalkozott, pl.: Kardvágás (az Országházban); Rákóczi-emlékmű (Kassán); Festett oltárképeket is pl. budapesti Szent István Bazilika, Topolya, Recsk, Breznyóbánya, stb. Későbbi műveivel (falképciklusok a pécsi egyetemen és az Országos Levéltárban) igazolja rátermettségét a monumentális föladatok elvégzésére. Alkotásain a történelem és a hit alakjai óriásokká magasztosulnak. Látomások a magyar Wallhallából. II. Rákóczi Ferenc elfogatása, Mátyás király Gömörben, IV. Béla, Alkony, Parkrészlet, Budavár 1849-i ostroma, Olasz táj című alkotásait az MNG őrzi. - Irod.: ML.; Pipics Zoltán: Száz magyar festő. Bp., 1943.

Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II. Műgyűjtők és kereskedők kézikönyve
Bp.,1886-Bp., 1944 Festő. Bécsben, Münchenben és Budapesten tanult Benczúr Gyulánál. 1890-től állított ki a Műcsarnokban. Eleinte naturalista jellegű életképeket festett. 1895-től történeti festészettel foglalkozott. Ilyen jellegű művei, a Kardvágás (az Országházban), a Rákóczi-emlékmű (Kassán), Eskü a Vérmezőn, stb. Festett több oltárképet is (Topolya, Recsk, Breznóbánya, stb.). Későbbi műveivel (falképciklusok a pécsi egyetemen és az Országos levéltár épületében) mind tökéletesebb tanuságát adta monumentális feladatokra való rátermettségének is. Részt vett a Benczúr Társaság megalapításában, amelynek elnöke isi volt. 1925-ben a bp.-i Képzőművészeti Főiskola tanára lett. Számos művét a MNG őrzi. (Éber, ML)

Művészeti lexikon I-IV.
(Bp., 1866. jún. 25. - Bp., 1944. nov. 7.) Festő. Bécsben, Münchenbe és Bp.-en tanult. 1890-től kezdve állított ki a Műcsarnokban. Eleinte naturalista felfogású életképeket festett, majd 1895-től történeti képeket. Falképei vannak az Országházban, a pécsi egyetemen és az Országos Levéltárban. 1925-ben a Képzőművészeti Főiskola tanára lett. Néhány műve a Nemz. Gal.-ban található.

Művészeti lexikon I-II.
Festő, szül. Budapest 1866. jun. 25. Bécsben, Münchenben és Budapesten tanult s 1890-től állított ki a Műcsarnokban: Vasárnap délután. Eleinte naturalista szemléletű életképeket fest. 1895 óta történeti festészettel foglalkozik. pl.: Kardvágás (az Országházban). Rákóczi-emlékmű (Kassán), Eskü a Vérmezőn. Festett oltárképeket is: Topolya, Recsk, Breznóbánya stb. Legújabb műveivel (falképciklusok a pécsi egyetem és az Országos Levéltár épületében) mind tökéletesebb tanúságát adja monumentális feladatokra való rátermettségének. Részt vett a Benczur Társaság megalapításában és annak ezidőszerint elnöke. 1925. a Képzőművészeti Főiskola tanára lett.

Egyéb
Festő. Művészeti tanulmányait Bécsben kezdte, majd Münchenben folytatta, végül Budapesten, Benczúr mesteriskolájában fejezte be. Mesterei: Hollósy Simon, Herterich, Liezen Mayer, Benczúr Gyula. Első nagyobb művét a müncheni Glaspalastban állította ki 1890-ben. Ettől az évtől rendszeresen szerepelt a budapesti Műcsarnokban is. A Benczúr Társaság egyik alapító tagja, később elnöke volt. 1925-től a budapesti Képzőművészeti Főiskola tanáraként működött. Több állami és egyházi középületbe készített nagyméretű faliképeket. A többi közt az Országházban, a pécsi egyetemen, az Országos Levéltárban találhatók alkotásai. Több művét őrzik a Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményében.

Garanciális feltételek

Garancia: 1 év  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételBudapest IX.
MPL - házhozszállítás6800 HUF
PostaPont4800 HUF

Mások ezeket keresték még