Barabás Márton : Folyóparti házikó


190.000 HUF 517.02 USD

Garancia: 1 év  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. február 21.
Termékkód: 5635713
Megtekintések: 63
Megfigyelők: 0
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

festmenyesek (478)   
BUDAPEST

Hitelesített felhasználó

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 97.22%
Utolsó belépés: Tegnap, 11:36
Regisztráció: 2012. november 27.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Az eladó eredetiként jelölte meg az alkotást, amelyre 1 év pénzvisszafizetési garanciát vállal. Az eladó állítása szerint az eredetiséget szakértő is megerősítette.
Téma:tájkép
Technika:olaj
Hordozó:vászon
Legnagyobb méret:közepes (80 cm-ig)
Szignó:szignózott
Eredetiség:eredeti
Pénzvisszafizetési garancia az eredetiségre:igen
Eredetiségét szakértő megerősítette?:igen

FKC293

Cégünk Magyarország egyik legnagyobb kínálatú internetes festménykereskedését üzemelteti.
Ezernél is több festményt illetve képet kínál a galériánk folyamatosan.
-
Minden darabot gondosan megtisztítunk, az összes keretet felújíttatjuk, képeinket újra kereteztetjük.
Képeink azonnal ajándékba adható illetve falra akasztható állapotban vannak.
-
Minden kép eredetiségére a kínálatunkban élettartam- és pénz-visszafizetési garanciát vállalunk.
-
Nyugodtan rendeljen postai úton is, csomagolásunkat rendkívül körültekintő és precíz csapat végzi.

Minden galériánkban vásárolt kép után számlát, igény esetén garancialevelet állítunk ki.
Kérem nézze meg a további hatalmas festménykínálatunkat.

A kép mérete: 50 x 60
Készült: Olaj, Vászon
A kép Barabás Márton (Márkusfalvi) (1893, 1974, Pusztasőreg, Toronto) alkotása.
Jelezve jobbra lent "Barabás"
A festmény jó állapotban van. Keret: Ép

Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II.
Festő. 1911-14 között és 1918-19 között a budapesti Képzőművészeti Főiskolát látogatta, a Müncheni Bajor Királyi Akadémián Heckel és Stuck tanítványa volt. Párizsban és Velencében járt tanulmányúton. Franciaországi alkotásait később Berlinben állította ki. Több nyáron át a dachaui művésztelepet látogatta. 1920 után egy ideig Erdélyben élt, a székely életből vett zsáner- és tájképeket alkotott. Megfestette a román király arcképét is. Budapesten is nagy sikert arattak festményei. Ezt követően több olasz városban dolgozott, 1958-ban Los Angelesbe távozott. Az itteni Szent István templomban lelhető a "Magyar Szentek" című nagyméretű alkotása. 1959-ben Kanadában telepedett le. Az USA-ban és Kanadában főleg hegyvidéki panoramikus képeket festett. Több műve került a budapesti Vármegyeházára, a Hadtörténeti Múzeumba, a szegedi Móra Ferenc Múzeumba. Barabás Miklós unokaöccse volt. (ML, KMHM, Murádin Jenő)

Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II. Műgyűjtők és kereskedők kézikönyve
Festő. 1911-14 k. a bp.-i Képzőművészeti Főiskolán, Münchenben, Párizsban végezte tanulmányait. Franciaországi alkotásait később Berlinben állította ki. 1920 után egy ideig Erdélyben élt, a székely életből vett zsánerképeket és tájképeket festett. Megfestette a román király arcképét is. Budapesten is nagy sikert arattak képei. Itáliában is dolgozott. 1958-ban az USA-ba távozott és Los Angelesben telepedett le. Az itteni Szent István templomban található a "Magyar Szentek" című nagyméretű alkotása. Több műve került a bp.-i Vármegyeházára, a Hadtörténeti Múzeumba és a szegedi Móra Ferenc Múzeumba. Barabás Miklós unokaöccse volt. (ML, KMHM)

Magyar festők és grafikusok adattára
Barabás Miklós festőművész unokaöccse. Művészeti tanulmányait a budapesti Képzőművészeti Főiskolán, Münchenben és Párizsban végezte. Franciaországi képeit később Berlinben állította ki. Hazatérve Erdélybe, székely életből vett zsánerképeket és tájképeket festett. Megbízást kapott a román király arcképének megfestésére. Budapesten is nagy sikert arattak képei, amelyek közül található a pesti Vármegyeházán, a Hadtörténeti Múzeumban és a szegedi Móra Ferenc Múzeumban. A II. világháború után az USA-ba vándorolt és Los Angelesben telepedett le. Az ottani Szent István templomban található a Magyar Szentek c. nagyméretű alkotása. - Irod.: GYKKL

Művészeti lexikon I-IV.
Festő. 1911-14-ben a Képzőművészeti Főiskolán tanult, majd Párizsban dolgozott. 1920 után főként Erdélyben és Olaszo.-ban élt. Tájképeket festett. 1943-ban a bp.-i vármegyeház könyvtártermét freskókkal díszítette. 1958 óta Kanadában él.

Kortárs magyar művészeti lexikon I-III.
1911-14 és 1918-19 között MKF, közben Münchenben a Bajor Kir. Akadémián Stuck és Heckel növendéke. Párizsban és Velencében járt tanulmányúton; több nyáron át a dachaui művésztelepet látogatta. Erdélyben, majd az itáliai városokban dolgozott; 1959-ben Kanadában telepedett le. Erős néprajzi érdeklődéssel festett falusi tájakat, munkajeleneteket, Kanadában és az USA-ban hegyvidéki panoramikus képeket. Ek: 1967: Bognár G., Los Angeles. Mk: MNG; Római Katolikus Magyar Egyesület, Los Angeles. Km: Falképek (1943, Bp., Vármegyeháza könyvtárterme). (M.J.)

Garanciális feltételek

Garancia: 1 év  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételBudapest IX.
MPL - házhozszállítás6800 HUF
PostaPont4800 HUF

Mások ezeket keresték még