Tsuguharu FOUJITA (1886-1968) - rézkarc


145.000 HUF 397.28 USD

Garancia: 30 nap  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. április 28.
Termékkód: 5732398
Megtekintések: 2
Megfigyelők: 3
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

Jasonstatham (735)    
Heves megye

Hitelesített felhasználó

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 98.33%
Utolsó belépés: Ma, 09:09
Regisztráció: 2017. november 11.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Az eladó eredetiként jelölte meg az alkotást, amelyre 30 nap pénzvisszafizetési garanciát vállal. Az eladó állítása szerint az eredetiséget szakértő is megerősítette.
Téma:életkép
Technika:egyéb
Hordozó:karton
Szignó:szignózott
Állapot:korának megfelelő
Eredetiség:eredeti
Pénzvisszafizetési garancia az eredetiségre:igen
Eredetiségét szakértő megerősítette?:igen

Tsuguharu FOUJITA (1886-1968)

Rézkarc

A rézkarc mérete keret nélkül: 24x31 cm

Szignálva jobbra lent

Az előkelő családból származó Tsuguhara Foujita 1886-ban, Tokióban született, de tíz éves korától kezdve Franciaországba vágyott. Orvos-tábornok apja mutatta meg neki Monet egyik festményét, és nyilvánvaló rajztehetsége mellett ennek hatása is szerepet játszott abban, hogy a tokiói Képzőművészeti Akadémiára iratkozott be, miközben ugyanott a francia katolikus iskolában franciául is tanult.

Foujita 1910-ben kapta meg festőművész diplomáját, és bár pályafutása ígéretesen indult Japánban is, 1912-ben hároméves tanulmányútra Párizsba indult.

Foujita Párizsba érkezvén leginkább tanult és figyelt: a múltat a Louvre-ban, főként az olasz és németalföldi festők munkáin tanulmányozta, utána pedig a frissen Párizsba érkezett, fiatal, kortárs festők műtermeit, kiállításait látogatta. Hamarosan műtermet is talált, Modiglianival és Soutine-nal közös társbérletben a Cité Falguiére-ben lakott és dolgozott. Foujita úgy látta, hogy a hagyományos japán művészeti felfogás nem kombinálható egyetlen európai irányzattal sem, így, bár megcsodálta barátai – köztük Picasso, Chagall és Kisling – képeit, sem az impresszionizmus, sem a kubizmus vagy az expresszionizmus nem gyakorolt rá döntő befolyást. Egyetlen olyan festőt talált, akinek a művei érzelmileg és esztétikailag is nagy hatással voltak rá, és ez a három évvel korábban elhunyt, meg nem értett és sokat gúnyolt naiv festő, a „vámos” Rousseau volt.

Tsuguharu Foujita leginkább arról volt ismert, hogy részt vett a bohém kultúrában az 1910-es években a párizsi Montparnasse-ban. Foujita furcsa, de reprezentatív festményein gyakran magát, macskákat és nőket ábrázolnak. Szinte azonnali sikert aratott Párizsban, és annak ellenére, hogy korábban nem voltak kapcsolatai, Foujita el tudta adni művészetét és megélhetett belőle. 1886. november 27-én született Tokióban, Japánban, majd 1910-ben a Tokiói Nemzeti Képzőművészeti és Zenei Egyetemen tanult. Párizsba költözése után Foujita megismerkedett és barátságot kötött a kor kiemelkedő avantgárd művészeivel, mint pl. Pablo Picasso , Henri Matisse , Amedeo Modigliani és Chaïm Soutine . Munkái ma többek között a Chicago Art Institute, a New York-i Metropolitan Museum of Art, a washingtoni National Gallery of Art és a Los Angeles County Museum of Art gyűjteményében találhatók. Foujita 1968. január 29-én halt meg a svájci Zürichben, 81 évesen.

Garanciális feltételek

Garancia: 30 nap  

Fizetési opciók

Postai utánvétel

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 hét
Postázás 2400 HUF

Mások ezeket keresték még