FK/078 - Érdekesség! Selyemképeslap, Emile Munier - A la Source című festménye alapján


20.000 HUF 54.42 USD

Garancia: 7 nap  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. október 26.
Termékkód: 3640158
Megtekintések: 123
Megfigyelők: 2
Eladó adatai

Hellboy1 (1422)  
Békés megye

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 94%-ban3 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Tegnap, 22:04
Regisztráció: 2019. augusztus 03.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Származási hely:külföld
Kor:-1920
Típus:fekete-fehér
Állapot:használt

Igazi érdekességet kínálok eladásra! Emile Munier festőművész (1840-1895) A la Source (A forráshoz) című festményének képeslap adaptációját. Nem is akármilyen képeslap. Antik francia különleges fekete-fehér Lyoni selyemszálból szőtt selyemszövet képeslap (Carte Postale). A képeslap valamikor 1899 és 1919 között készülhetett a híres Maison Neyret Fréres üzemében. Erről egy kicsit lejjebb még írok. Nem csak maga a képeslap különleges, hanem a kerete is, ami egy gyönyörű, antik biedermeier mintás, aranyozott keretcsoda, ami igazi különlegessé teszi ezt a tételt. A kép azonnal falra akasztható állapotban van!

Téma: életkép (repro)

Technika: selyemszövés

Hordozó: Lyoni fekete-fehér selyemszállal

Kora: 1899-1919. között

Szignó: jelölés van (balra lent)

Keret: biedermeier motívumokkal díszített aranyozott fakeret

Méret: 12 x 7 cm (képeslap méret), 23 x 18 cm (kerettel)

Állapot: korának megfelelő

A postázás a vevő igényével egyeztetve a mindenkor aktuális díjak szerint történik, kizárólag előre utalást követően, gondosan csomagolva.

Kérem, amennyiben van még kérdése a termékről, akkor lehetőleg annak megvásárlása előtt és ne utána kérdezzen.

Amennyiben komolyan érdekli az alkotás, kérem bátran tegyen ajánlatot!

Kérem tekintse meg a többi termékemet is. Köszönöm!

Néhány gondolat a művészről és a gyártóról:

Emile Munier (1840-1895) francia festőművész, megannyi híres festménnyel. Munier paraszti, mitológiai és vallási témák festésével foglalkozott, állatok, halászatot ábrázoló jelenetek, tájakat és tengeri tájakat is ábrázolt. Számos művében gyermekei, főleg lánya arcát festette meg szereplőinek. 1893-ban a párizsi szalonban kiállította a L'esprit de la chute d'eau -t, egy meztelen nimfát. 55 évesen hunyt el. Bouguereau munkájának és kompozíciójának minőségét tükrözik Munier művei, akivel szoros barátságot kötöttek, de sokat dolgozott együtt Émile Gallé üvegtervezővel is. Festmény gyűjteményének legnagyobb részét a New Orleans-i Művészeti Múzeumban őrzik.

Neyret Freres Silks:

A Neyret Freres Company francia cég, amelyet 1825-ben M. Antoine Bizaillon alapított szőtt szalagok gyártására St. Etienne-ben. Mivel csak kisgyermekei voltak, nyugdíjazásakor eladta cégét unokaöccsének, Jean-Baptiste Neyret-nek (1825-1889), aki vele dolgozott. Akkor még csak egy kis társaság volt. Néhány év múlva Jean-Baptiste Neyret felfuttatta a vállalatot. Megértette, hogy a textiliparban a hölgyek divatjának ellenőrizhetetlen változása veszélyes. Tehát a cég tevékenységét állandó termékekre alapozta, például speciális szalagokra a hivatalos díszítéshez, a gyártók védjegyképeire a ruhájukon stb. Jean-Baptiste Neyret annyira sikeres lett, hogy nagyon meggazdagodott. Antoine Neyret (1899-1990), aki kiváló technikus volt, 1950. végén azzal a problémával találta szembe magát, hogy akkoriban nagyon nehéz volt jó minőségű selymet beszerezni. Régen a selyem Kínából származott és a képek elkészítéséhez a lehető legmagasabb minőséget kellett biztosítani. Lehet, hogy a probléma a kínai politikai helyzetből adódott, vagy talán a régi kínai gyártók tűntek el? Szerinte kár lett volna új képeket készíteni rossz minőségű selyemmel, amely Japánból vagy más országokból származik, összehasonlítva a régi selyemmel. A másik probléma az volt, hogy ahhoz, hogy jó renderelést kapjon a szürke szín, például több mint tizenkét különböző szürke selymet használtak egy képen. 1950 után a gyártási költségek nagyon magassá váltak és a vásárlásra kész ügyfelek száma nagyon alacsony volt, ezért Neyret Frères újabb termékek felé fordult. A művészi szövésű képek gyártása 1970 év végén leállt. Ezekkel a termékekkel dolgozó dolgozók száma ekkor 5 volt, az értékesítés éves értéke pedig csak 50 000 euró volt. Vagyis az eladások értéke a költségek kevesebb mint 1/3-át fedezte. A ma fellelhető Neyret Freres selyem képeslapok közül sokat E. Deffrene adott ki Franciaországban 1916 és 1919 között.

Garanciális feltételek

Garancia: 7 nap  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz
PayPal  

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-3 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételGyula
Egyéb2500 - 5000 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még