Till Viktor fotóművész antik női fotója képkeretben 17*26,5 cm


2.500 HUF 6.80 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. október 17.
Termékkód: 3963568
Megtekintések: 104
Megfigyelők: 1
Eladó adatai

crispum (2710)    
Csongrád megye

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Ma, 16:30
Regisztráció: 2014. október 13.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Származási hely:magyar
Típus:fekete-fehér
Állapot:korának megfelelő

A fényképeken az aukció tárgya látható a képek szerinti állapotban.

Till Viktor fényképészmester, fotóművész Szegeden született 1877. február 26-án. A bácskai sváb kereskedő apa és szerb édesanya gyermeke szülővárosában, Szegeden végezte iskoláit, itt sajátította el a fényképész-mesterséget, 1894-ben szabadult. Megszerzett szakmai ismereteit Budapesten, Grazban és Berlinben gyarapította, majd Hódmezővásárhelyre ment. Itt, ebben az időben alakult ki az a művészeti kör, amelynek tevékeny tagjai voltak Endre Béla, Tornyai János festők, Kiss Lajos néprajzkutató, Plohn József fotóművész. Till Várady Gyula festőművész, fényképész, hegedűkészítő Andrássy utca 18. szám alatti műhelyét vette át és 1907 májusában kezdett el itt dolgozni, majd családot is alapított. Ügyes üzleti érzékkel, díjtalanul, több példányban elkészítette például Rudnay Gyula portréját, s ezt osztogatta a városban, konkurenciát próbálva támasztani Plohn Józsefnek. 1910 szeptemberében, egy párizsi nemzetközi fotókiállításon aranyérmet nyert portréival. A vásárhelyi művészkör igazából soha nem fogadta be, annak perifériáján helyezkedett el, de a fotótörténet számon tartja. 1914-ben, amikor hadba vonult, műhelyét átadta üzletvezetőjének, s csak 1922-ben indította el újra vállalkozását Hódmezővásárhelyen, a Kálvin tér 1. szám alatt. 1931-ben családját is hátrahagyva, Szegedre költözött, itt folytatta tovább mesterségét. Szegényen, magánosan hunyt el, tragikus körülmények között 1945. szeptember 20-án.


Kérem, hogy az utalást 5 napon belül rendezni szíveskedjék! Az utalás számlámra történő érkezése után 1-4 munkanapon belül adom fel a csomagot.

Postázás: Magyar Postával, Foxposttal


Fizetési opciók

Banki előre utalás

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 3-5 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Egyéb1290 - 2600 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még