Vivianit rög 62 karát! Ritka, tiszta darab!! Krím félsziget/ Kerscs


35.500 HUF 96.60 USD

Garancia: 7 nap  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. december 11.
Termékkód: 4153734
Megtekintések: 481
Megfigyelők: 2
Eladó adatai

Bonitaa (764)    
Somogy megye

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 95%-ban7 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Tegnap, 09:44
Regisztráció: 2014. december 02.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek

Ez a darab egy 62 karatos csodálatos gyűjtői darab!

beavatkozásmentes!

A vivianit hidratált foszforsavas vasoxidul. Monoklin kristályrendszerben többnyire megnyúlt prizmás, oszlopos vagy táblás termetű kristályok. Tömeges lemezes és szálas formában is előfordul, lemezei hajlékony leveleket alkotnak, gyakran földes és szemcsés porszerű formában fordul elő. A vivianitcsoport ásványegyüttesének tagja. Szépen fejlett kristályait ékszerkőnek is felhasználják. Agyagféleségekben finomszemcséjű elegye kékvasföld néven festékanyagként használatos.

nevét J.G.Vivian angol geológusról kapta 1817-ben, ő azonosította be a St. Agnes (Cornwall Anglia) környéki bányából először. A vivianit egy másodlagos keletkezésű víztartalmú vas-foszfát ásvány. Foszfáttartalmú víz és vastartalmú (pirit, pirrhotin, sziderit stb.) ásványok kölcsönhatására révén oxigéntől elzárva kristályosodik. Pegmatitokban (foszfátok vízfelvételével), de mocsarakban, lápokban szerves anyagok bomlásakor is keletkezhet. Időnként megtalálható fosszilis kagylókban, csigákban, csontokon. Földes porszerű tömeges megjelenése mellet nyúlt, oszlopos, lapított prizmás, lándzsaszerű kristályokban is előfordul. A frissen előkerült vivianit színtelen, az oxigén hatására előbb világosabb, majd sötétebb kékre, zöldeskékre, majd később feketére változik a színe, egy idő után metavivianitté alakulhat. Anglián (Cornwall) kívül még több helyen előfordul pl.: Krím, Bajororszag, Magyarország, Románia, Ukrajna, Bolívia, USA, Mexikó, Brazília, Namíbia stb.

Garanciális feltételek

Garancia: 7 nap  

Fizetési opciók

Banki előre utalás

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Postázás850 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még