Természetes arany barna zafír ovális Srií Lanka Garanciális!!


55.000 HUF 149.66 USD

Garancia: 3 nap  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. március 13.
Termékkód: 4896824
Megtekintések: 62
Megfigyelők: 1
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

Bonitaa (764)    
Somogy megye

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 95%-ban7 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Ma, 11:34
Regisztráció: 2014. december 02.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Forma:kerek
Szín:narancssárga
Felület:polírozott
Karát:-0.24

Teljesen natúr kezeletlen vágott eredeti zafír!

egyenesen Srií Lankáról ún: gyökérzafír

Az eredetiségre garanciat vállalok! A kép hiteles, színkorrekció nincs.. hatalmas darab: 196,75 ct
Bármi kérdés felmerül, tegye fel várom örömmel!

Srí Lanka nagy múltra tekint vissza a drágakőbányászat terén. Gazdag drágakőlelőhelyekkel megáldott föld. Olyan helyekkel, mint a Sabaragamuwa tartományban található Ratnapura, amely a drágakövek figyelemre méltó gócpontja. A hordaléklerakódásokban található drágakövek nagy része a hegyvidékről származik, és az erózió eredményeként olyan területekre ömlött le, mint a folyók és a környező területek. A drágakövek nagy részét rizsföldek és más mezőgazdasági területek közelében vagy környékén bányászják. Amelyek bőséges vízforrásra támaszkodnak.
Sri Lanka, a zafírok földje

A Sri Lanka a drágakőbányászatban megszokott név. A természetes eredetű zafír egyik vezető gyártója. És itt található a világ 200 fajta színes köve közül 70, köztük a legismertebb exportcikk, a ceyloni vagy kék zafír. Az ország arról híres, hogy a világ legjelentősebb zafírjait állítja elő. A „Belle of Asia”, amely a negyedik legnagyobb, csiszolt kék zafír lett, amelyet a Christie's genfi ​árverésen adtak el 2014-ben. Ilyen például a 392 karátos kő 17,3 millió dolláros ára.
A drágakőipar kulcsfontosságú tényező a Srí Lanka-i gazdaságban. Mivel a drágakőipar több mint 200 000 embert foglalkoztat az értéklánc gyakorlatilag minden szintjén: a bányászoktól, lapidarászoktól az ékszerészekig. A drágakő-, gyémánt- és ékszeripar több mint 380 millió dollár forgalmat bonyolított le 2014-ben. A drágakő kereskedelmét meghatározó kulcstényező a turizmus. A jól fizető látogatók beáramlásától erősen támaszkodó gazdaságként a turisztikai és drágakőipar jól integrált.

A drágakőbányászat elismert kereskedelem a szigetországban. A Srí Lanka-i kormányok nagy figyelmet fordítottak a drágakőbányászat kezelésére és gyakorlatára. Figyelemre méltó az a számos szabály és előírás, amelyeket a drágakövek, különösen a zafírok etikus és környezetbarát beszerzésének, bányászatának és forgalmazásának biztosítására vezettek be
Srí Lanka drágakőipara az évtizedes stabilitás alatt és az azt megelőző időszakban is távol tartotta magát a konfliktusos ásványok veszélyeitől. Szigetországként, regionális vagy belső konfliktusok nélkül, az egész drágakőipart szigorúan szabályozza a kormány, az ország.


Mivel sok drágakőbánya rizsföldek közelében vagy környékén található, a kormány megköveteli, hogy ezeket a területeket védjék a bányászattól. Egy bányászati ​projekt befejezésekor pedig a bányát és a környező területet vissza kell állítani környezetbarát állapotba. Más törvények előírják, hogy a kereskedelemmel foglalkozóknak meg kell szerezniük a bányászati ​tevékenységhez szükséges engedélyeket. A Srí Lanka-i törvények azt is megtiltják, hogy kiskorúak bányászattal foglalkozzanak. Ha a vásárlók olyan stabil régiókból keresnek zafírokat, ahol a drágakövek etikus forrásból származnak, a ceyloni zafírt érdemes megfontolni.
Mindenki, aki ezekben a kisméretű bányákban dolgozik, érdekelt az üzletben. A napi, heti vagy havi béren felül minden bánya drágakő eladásából százalékos haszonra jogosultak. A Srí Lanka-i drágakőbányászati ​vállalkozások, amelyek általában családközpontúak, szorosan összetartoznak. Azok az emberek, akik belépnek a drágakőkereskedelembe, hajlamosak egy életen át ebben dolgozni. Tehát mély kapcsolat van a szakma és az érintettek személyes meggyőződése között. Nem csak a pénzről van szó. Srí Lanka olyan ország, amely büszke örökséggel rendelkezik a drágakőiparban, és az ékszerkereskedelemben résztvevők képviselik.
Figyelemre méltó jellemző, hogy egy drágakő, például egy kiváló minőségű kék ​zafír eladásából származó nyereség százaléka. Ebben az esetben a bányászatban részt vevő alkalmazottak részesedést kapnak az árbevételből. A drágakő- és ékszerüzletben dolgozók nem csak munkások. A bányászati, polírozási, vágási, tervezési és értékesítési folyamat szerves részét képezik. A közösségi jelleg fenntartja a Srí Lanka-i zafírbányászatban résztvevők szolidaritását.


Garanciális feltételek

Garancia: 3 nap  

Fizetési opciók

Banki előre utalás

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Postázás990 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még