Magyar Fegyver- és Lőszergyár részvény 100 forint 1888 - a FÉG elődje


35.000 HUF 95.22 USD

Garancia: 7 nap  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. december 14.
Termékkód: 5253648
Megtekintések: 116
Megfigyelők: 3
Eladó adatai

suncipoci (238)  
BUDAPEST

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 100%-bantöbb nap múlva
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Tegnap, 14:07
Regisztráció: 2010. november 01.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek

Magyar Fegyver- és Lőszergyár Részvénytársaság részvény 100 forint 1888

(Az 1891-ben alakult Fegyver és Gépgyár /FÉG/ elődje!)

A magyar fegyvergyár kérdése volt a hadseregszállítások egyik legkényesebb pontja. A steyeri fegyvergyár épített ugyan egy leányvállalatot Kőbányán a magyar honvédség számára szükséges fegyverek legyártására, amelyhez saját gyárából hozta nemcsak a munkaeszközöket, de még a munkásokat is. Miután a megrendelt fegyvereket jóval drágábban leszállította, az üzemet beszüntette. Ilyen körülmények között fegyverszállítás a közös hadsereg részére hosszú ideig szóba sem jöhetett. 1887-ben végül a hadügyminiszter a magyar kormány kezdeményezésére hozzájárult egy kisebb budapesti fegyvergyár létesítéséhez és hajlandónak mutatkozott megrendelések biztosítására. Az országgyűlés ennek előmozdítására elfogadta az 1888. 2. tc-et, amely rendelkezett a fegyver- és lőszergyártás számára biztosított állami kedvezményekről. Ezt követően alakult meg a Bécsi Unionbank vezetésével a Magyar Fegyver- és Lőszergyár Rt. A társaság 1889 közepéig felállította a fegyvergyár épületeit a Soroksári út 158. szám alatt, a tüzérségi és honvédségi lőszerraktárak közelében. A soroksári részvénytársaság 1890-ben csődbe ment. Felszámolása után az Iparbank vezetésével újjászervezték a vállalatot, a gyártást, kicserélték a gépállományt és 1891-ben Fegyver és Gépgyár Részvénytársaság néven újrakezdték a termelést.

Az átvétel történhet napközben személyesen Budapest belvárosában, vagy utalást követően a megbeszélt módon (ajánlottan, MPL futárral, stb.) postázom.
A postai méretkorlátozás miatt az értékpapírokat általában levélként félbehajtva tudom küldeni, félbehajtás nélkül pedig csomagként pl. MPL futárral!

Garanciális feltételek

Garancia: 7 nap  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételBudapest
Postázás1350 HUF
MPL - csomagautomata1135 HUF
MPL - házhozszállítás2015 HUF

Mások ezeket keresték még