KÉZIRAT - Karinthy Frigyes levele kiadójának a Singer és Wolfner irodalmi intézetnek !!


150.000 HUF 408.80 USD

Garancia: 7 nap  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. március 02.
Termékkód: 5660997
Megtekintések: 126
Megfigyelők: 3
Eladó adatai

Bibliofilia (75)    
Csongrád megye

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 100%-ban57 perc alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Tegnap, 22:36
Regisztráció: 2021. november 27.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek

Karinthy Frigyes (Budapest, 1887 – Siófok, 1938) író, költő géppel, valamint tintával írt levele kiadójának, „T. Singer és Wolfner irodalmi intézet r. t.-nak” megszólítással.

Egy beírt oldal.

„T. Singer és Wolfner irodalmi intézet r. t.-nak. Eladtam önöknek egyszer és mindenkori kiadásra „Ki kérdezett? /címszavak a nagy enciklopédiához/” címen, vagy esetleg általam utólag kiválasztandó címen megjelenendő kötetemet a következő feltételekkel. Szerzői tiszteletdíj fejében a boltiár 10%-át, azaz tíz százalékát fizetik nekem, ha azonban csak 2000 példányban nyomnák az első kiadást, a szerzői tiszteletdíjam a bolti ár 15 %-át teszi. A tiszteletdíj a belső szorzószámmal vett bolti ár alapján számíttatik, amely jelenleg 6400. A könyv kéziratát egyidejűleg átadom Önöknek és megegyeztünk abban, hogy Önök körülbelül ez év őszén fogják a könyvet piacra hozni, jogukban áll azonban előbb is, utóbb is. Természetesen az én feladatom a könyvről készült kefelevonatot korrigálni és imprimálni. Amennyiben ezen feladatomnak nem felelnék meg, a korrektúrát és imprimatúrát önök vannak jogosítva végezni. A kefelevonatot önök szívesek lesznek hasábokba szedve, egész címeket magában foglaló terjedelemben rendelkezésemre bocsátani. A tiszteletdíj végleges megállapítása a könyv megjelenésekor fog történni. Erre a jelen szerződés aláírása alkalmával 5 millió, azaz ötmillió korona előleget folyósítottak nekem, melynek átvételét ezennel elismerem és nyugtatom, további 5 millió korona előleget a könyv imprimatúrája alkalmával fognak nekem folyósítani, a netán mutatkozó különbözetet pedig a könyv megjelenésekor fogják nekem megfizetni. U. i. Tíz százalék ingyen példánynak vétetik, mely után honorárium nem jár. Karinthy”
Kelt: Budapest, 1925. május 29.
Méret: 208 x 338 mm.

A kínálatunkban ritka, egyedi könyveket, nyomtatványokat, könyvkötészeti szempontból különleges darabokat és kéziratokat talál.

Garanciális feltételek

Garancia: 7 nap  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-3 munkanap
Személyes átvétel Szeged
Foxpost - csomagautomata 1600 HUF
GLS - átvevőhely 1800 HUF
GLS - házhozszállítás 2300 HUF
MPL - csomagautomata 1900 HUF
MPL - házhozszállítás 2400 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még