Magyarországot népszerűsítő idegenforgalmi kiadvány, reklámfüzet Konecsni György grafikájával, 1939


15.000 HUF 40.81 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. március 11.
Termékkód: 5685136
Megtekintések: 55
Megfigyelők: 1
Eladó adatai

vgab (170)  
BUDAPEST

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Tegnap, 20:07
Regisztráció: 2021. február 22.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek

Ungarn, német nyelvű, Magyarországot népszerűsítő idegenforgalmi kiadvány, reklám tájékoztató füzet Konecsni György borítójával. Kiadó: Országos Magyar Idegenforgalmi Hivatal (OMIH); Nyomda: Pallas Nyomda mélynyomása. 14 oldal, egész oldalas fekete-fehér fényképekkel Magyarország tájairól, nevezetességeiről. A kiadvány hátsó tábláján illusztrált térkép Magyarországról az 1938-ban és 1939-ben visszatért területekkel. Egyszer félbehajtott, jó állapotú kiadvány a Magyar Nemzeti Szövetség Eszperantó Osztályának bélyegzőjével. Méret: 20x22 cm. A kiadvány ritkaság.

Konecsni György (1908-1970) festő, grafikus, Kossuth-díjas, érdemes művész a magyar plakáttervezés legnagyobb alakja volt. Festőnek tanult a Képzőművészeti Főiskolán Rudnay Gyula tanítványaként 1927–1931 között. A grafikusi pályát választotta a festészet helyett. Már első plakátterveivel a plakátművészet élvonalába került. Megnyerte az Orsz. Társadalombiztosító Int. (OTI) 1932. évi balesetvédelmi pályázatát, majd a Gyógyfürdő Társ. díját a Gyógyvízben fürödj c. plakátjával. 1932-ben bebörtönözték állami és társadalmi rend felforgatásának vádjával. Ez később megnehezítette itthoni működését. Idegenforgalmi plakátjaival külföldön aratott sikereket: kétszer nyerte el a nemzetközi idegenforgalmi kongresszus arany vándorserlegét (Róma, 1934, Luzern, 1936).

Az 1937-es párizsi világkiállításon a nemzetközi pavilonban kiállított számos plakátjával Grand Prix-t nyert, ugyanekkor elismerő oklevelet is kapott a magyar pavilon egyik termének tervezéséért. 1939-ben három plakátjára a Milánói Iparművészeti Triennálé nagydíját kapta. A sikerek nyomán cikk jelent meg róla az alkalmazott grafika nemzetközi hírű folyóiratában, a Gebrauchsgrafikban.

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-3 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételBudapest
Postázás890 HUF

Mások ezeket keresték még