Antik verseny Bocce Balls, Petanque, bocsa eredeti dobozában


59.900 HUF 165.11 USD

Személyes átvétel
Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. március 27.
Termékkód: 5727276
Megtekintések: 31
Megfigyelők: 0
Eladó adatai

Juditt (172)  
Pest megye

Válaszadás: 100%-ban14 perc alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: 2024. április 24.
Regisztráció: 2013. november 04.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek

Antik verseny Bocce Balls, vintage bocsa eredeti dobozában, bontatlan fóliában, 4 db. labda és a cél, az eltalálandó kis labda.

Nagyon elegáns, mutatós fekete foltos állatmintás versenyre hitelesített piros golyók. "Vintage Italian Super boccia" (Boules, Petanque)

Dobozán és garancia levelén: - Bocce Balls "caverzasio + co" és a certificat" perfetta certificato di garanzia "Super boccia perfetta fornitore ufficiale campionati del mondo, perfetta bocce bochas balls.-

Adatai: golyó átmérő 107 mm, huzagolás B, súly/db 920 gr. Össz súly csomagban 5400 gr.

Személyesen Bp. I. kerületi lakcímen, vagy posta...

Történeti ismertető: "A bocsa vagyis magyarul gyepteke, egy hagyományos rekreációs sportág, az izom kontroll és a pontosság játéka, nagy fokú koncentrációt igényel. Gyökerei ókori időkre nyúlnak vissza. A játék gyökerei olasz eredetűek, de más sportoktól eltérően sehol nem sikerült rábukkanni a játék születésének helyére, sem időpontjára. Az egyiptomi sírok feltárásánál találtak a játék ősére utaló tárgyakat, falvéseteket. A golyók eredetileg kőből készültek. A latinok kemény fából faragták ki azokat, de játszották Afrikából hozott kókuszdióval is. Játszották Nagy Sándor katonái és a római katonák is, akik Gallia meghódításával Franciaországban olyannyira meghonosították, hogy a másik szakág, a petanque őshazájának tekintik. A középkorban piactereken és utcákon játszották, de meghódította a kolostorokat és várakat is. Prominens egyházi személyiségek, várurak sőt még hölgyek is játszották. Franciaországban IV. (Szép) Károly betiltatta, így ott az 1300-as évektől öt évszázadon át tiltott tevékenységnek minősült. Angliában II. Richárd 1388-ban, majd VIII. Henrik angol király 1511-ben mint hazárdjátékot ugyancsak üldöztette, de büntették pl. Velencében is. Kedvelte azonban a játékot I. Erzsébet angol királynő és Sir Francis Drake is. A leghíresebb játszma 1588-ban zajlott Sir Francis Drake és Lord Howard között Plymouthban. Várták, hogy megérkezzen a Spanyol Armada. Drake admirális állítólag azt mondta: "Van még idő lejátszani a játszmát és megverni a spanyolt." Majd befejezte a játszmát mielőtt kihajózott a csatornára, hogy legyőzze az ellenséget. Míg a bocsa Angliában a nemesség kiváltsága volt - I. Károly is nagy játékos volt, ő vezettette be a fogadásokat -, addig Franciaországban a szegények játékává lett. Lyonban egy 1824-es rendőrségi rendelet kimondta, hogy területet kell kijelölni a bocsázók számára, ahol nem lehet őket háborgatni. Hírességek és hétköznapi emberek kedvelt időtöltésévé vált. Az említetteken kívül Niccolò Paganini, André-Marie Ampère, Giuseppe Garibaldi, Maria Soldati, Sandro Pertini köztársasági elnök, II. János Pál pápa, Adenauer. Még Walt Disney rajzfilmfigurái is ismerik a játékot. A festőket is megihlette a játék, például Francisco Goya (1815) vagy Pablo Picasso (1910). A világon szétszóródott olaszok vitték magukkal a játék hírét és szinte mindenhol találhatunk bocsapályákat kiskocsmák, poharazók oldalában, szállodák teniszpályái mellett, tengerpartokon. Helyi bajnokságok mellett nemzetközi versenyeket, egyéni és csapat Európa- és Világbajnokságot rendeznek. Várható, hogy felvegyék az olimpiai sportágak közé. A bocce - A Sport for Everyone cimű, az USA-ban kiadott könyv statisztikája szerint a második legnépszerűbb a világon."

Fizetési opciók

Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 3-5 munkanap
Személyes átvétel Budapest I.
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még