0Z667 Antik Szent Giles templom acélmetszet 1830


14.000 HUF 38.18 USD

Garancia: örökös  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. december 05.
Termékkód: 2888464
Megtekintések: 72
Megfigyelők: 0
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

antikvitasok (3020)    
BUDAPEST

Hitelesített felhasználó

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 99.84%
Utolsó belépés: Ma, 11:06
Regisztráció: 2013. március 05.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Az eladó eredetiként jelölte meg az alkotást, amelyre örökös pénzvisszafizetési garanciát vállal. Az eladó állítása szerint az eredetiséget szakértő is megerősítette.
Eredetiség:eredeti
Pénzvisszafizetési garancia az eredetiségre:igen
Eredetiségét szakértő megerősítette?:igen

Nagyon régi színezett acélmetszet az 1800-as évek elejéről. Üveglap mögött, egyszerű keretben, falra akasztási lehetőséggel. Feliratok: ST. GILES CHURCH, LOOKING WEST EDINBURGH

Szélesség: 30 cm
Magasság: 26 cm
Súly: 0.615 kg
A metszet mérete keret nélkül: 11.5 x 15.5 cm

Szent Giles-székesegyház

Szent Giles-székesegyházMagas Kirk, Edinburgh

Az épület nyugati homlokzata

Szent Giles-székesegyház

A St Giles elhelyezkedése Edinburghközpontjában

Koordináták : 55 ° 56′58 ″ é. Sz. 3 ° 11′27 ″
ElhelyezkedésRoyal Mile , Edinburgh
OrszágSkócia
MegnevezésSkócia temploma
Korábbi címletRómai Katolikus
Weboldalwww.stgilescathedral.org.uk
TörténelemÁllapotPlébániatemplom
Alapított12. század
ElhivatottságSaint Giles
Korábbi püspökEdinburgh püspök
ÉpítészetFunkcionális állapotAktív
Örökség megnevezéseA kategóriába sorolt épület
kijelölt1970. december 14
Adminisztrációpresbiteriánus egyháztanácsEdinburgh
PapságMiniszter (ek)Calum MacLeod
  
Műemlék - A kategória
Hivatalos név: Magas utca és a Parlament tér, St Giles (Magas) Kirk
kijelölt1970. december 14
Referencia szám.LB27381

St Giles-székesegyház , vagy a magas Kirk Edinburgh , egy plébániatemplom a Church of Scotland található Old Town of Edinburgh.

Valószínűleg a 12. században alapították és Saint Giles-nek szentelték . A templomot 1467-ben II. Pál pápa emelte fel, hogy kollégiumistátuszt nyújtson . 1559-ben a gyülekezet protestánsnak bizonyult, John Knox , a skót reformáció legfontosabb alakja , mint szolgálata. A reformáció után a Szent Giles-t belsőleg felosztották több gyülekezet kiszolgálására, valamint világi célokra, többek között börtönként és találkozóhelyekként a Szekcióbíróság és a Skócia Parlament számára . A skóciai egyházon belüli püspökség időszakában St Giles röviden katedrálisként szolgáltszázadban. 1637-ben az I. Károly vallási reformjai ellen St Giles-ben zajló lázadás megalapozta a Szövetségek megalakulását és a Három Királyság háborúinak kezdeteit . A 19. században a Szent Giles helyreállítása és a belső válaszfalak eltávolítása történt.

A jelenlegi templomépület a 14. századból származik, és jellegzetes koronás temploma Edinburgh egyik legismertebb tereptárgya. A középkor óta a Szent György országos jelentőségű események és szolgálatok helyszíne, itt található a Bogáncsok Rendének kápolna . Az egyház szerepe a skót reformációban és a Covenanters-i lázadásban ahhoz vezetett, hogy "a világ presbyterianizmusának anyanévének" hívják. Az aktív gyülekezet befogadása mellett a templom Skócia egyik legnépszerűbb látogatóhelye, 2018-ban több mint egymillió látogatót fogad.

Név és odaadás [ szerkesztés ]

Saint Giles ábrázolja egy főnöka mennyezet a Thistle Chapel

Saint Giles a lepra védőszentje . Noha elsősorban a Saint-Gilles apátsággal volt kapcsolatban a mai Franciaországban , népszent volt a középkori Nagy-Britanniában . Angliában 162 ősi templomot és legalább 24 kórházat szentelték neki; bár egyetlen másik fennmaradt középkori szentelése Skóciában az Elgin plébániatemplom . [1] [2] A templomot először a Szent Lázár-rendszerzetesei birtokolták , akik a lepra szolgálatában álltak; ha I. Dávid vagy I. Sándor az egyház alapítója, akkor az odaadás kapcsolódhat testvérükhöz, Matilda-hoz, aki alapította a St Giles-t a Mezőkön . [3]

A reformáció előtt a St Giles volt az egyetlen plébániatemplom Edinburgh-ban, és néhány kortárs író, például Jean Froissart egyszerűen az "Edinburgh-i templomra" hivatkozik. [4] [5] Az egyház teljes címe 1467-ben a kollégiumi státusztól a reformációig egészen a reformációig "Edinburgh-i Szent Giles Kollégiumi Egyház" volt. [6] A reformáció után a templomot "Sanct Geill főiskolai kirkának" is igazolják. [7] Az 1633-os alapokmány, amely St Giles katedrálisát emeli, közismert nevén "Saint Giles 'Kirk" rögzíti. [8]

St Giles székesegyház tartott állapot között 1633 és 1638, és ismét között 1661 és 1690 időszakokban püspökség belül Church of Scotland . [5]1690 óta a Skócia Egyházának, mint presbiteriánus templomnak nem volt püspöke és ezért katedrálisa sem . A St Giles 'egyike a Skócia egyházának számos korábbi katedrálisának - például Glasgow-székesegyháznak vagy Dunblane-székesegyháznak -, amelyek megtartják címet annak ellenére, hogy elvesztették ezt a státuszt. [9]Az egyház eredetileg a székesegyház státusához való emelése óta az egész épületet általában Szent Giles-székesegyháznak, Szent Giles-i Kirknak vagy templomnak vagy egyszerűen St Giles-nek nevezték. 

Garanciális feltételek

Garancia: örökös  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz
Postai utánvétel
PayPal  

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételBudapest IX.
MPL - csomagautomata1650 HUF
MPL - házhozszállítás1800 HUF
PostaPont1650 HUF

Mások ezeket keresték még