Komjáti-Wanyerka Gyula : Kastély 1956


48.000 HUF 130.62 USD

Garancia: örökös  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. december 03.
Termékkód: 2978789
Megtekintések: 99
Megfigyelők: 1
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

festmenyesek (478)   
BUDAPEST

Hitelesített felhasználó

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 97.22%
Utolsó belépés: Tegnap, 11:36
Regisztráció: 2012. november 27.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Az eladó eredetiként jelölte meg az alkotást, amelyre örökös pénzvisszafizetési garanciát vállal. Az eladó állítása szerint az eredetiséget szakértő is megerősítette.
Hordozó:papír
Kor:1950-1969
Szignó:szignózott
Eredetiség:eredeti
Pénzvisszafizetési garancia az eredetiségre:igen
Eredetiségét szakértő megerősítette?:igen

FKB657

Cégünk Magyarország egyik legnagyobb kínálatú internetes festménykereskedését üzemelteti.
Ezernél is több festményt illetve képet kínál a galériánk folyamatosan.
-
Minden darabot gondosan megtisztítunk, az összes keretet felújíttatjuk, képeinket újra kereteztetjük.
Képeink azonnal ajándékba adható illetve falra akasztható állapotban vannak.
-
Minden kép eredetiségére a kínálatunkban élettartam- és pénz-visszafizetési garanciát vállalunk.
-
Nyugodtan rendeljen postai úton is, csomagolásunkat rendkívül körültekintő és precíz csapat végzi.

Minden galériánkban vásárolt kép után számlát, igény esetén garancialevelet állítunk ki.
Kérem nézze meg a további hatalmas festménykínálatunkat.

A kép mérete: 39 x 30
Készült: ceruza, akvarell, Papír
A kép Komjáti-Wanyerka Gyula (1894, 1958, Nyitrakomját, Budapest) alkotása.
Jelezve jobbra lent "Komjáti Gyula 1956"
A festmény jó állapotban van.  Keret: Ép

Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II.
Grafikus. A budapesti Képzőművészeti Főiskolán Olgyai Viktor tanítványa volt. Az I. Világháborúban fogságba esett, és a sipotei fogolytáborról, az ottani borzalmakról rajzok és rézkarcok sorozatát készített, melyekkel nagy feltűnést keltett. 1918-ban a fővárosba jött és Rembrandt hatására ekkor kezdett behatóbban foglalkozni a rézkarccal. 1922-ben Monza-ban (Olaszország), 1924-ben az Ernst Múzeumban rendezett kiállítást. Nemcsak itthon, hanem szerte a világon: Bécsben, Göteborgban, Londonban, Stockholmban, New Yorkban, Chicagó-ban agitált a háború ellen drámai erejű, költői szépségű rajzaival. 1926-ban a Szinyei Társaság tavaszi bemutatóján Ernst-díjat s ugyancsak ez évben Zichy Mihály grafikai-díjat nyert. 1927-ben állami ösztöndíjjal Londonba ment, s grafikai akadémián dolgozott, munkáival nagy sikert aratott, állandó résztvevője volt a londoni tárlatoknak. 1953-ban a budapesti Képző és Iparművészeti Gimnázium oktatója lett. 1954-ben a volt Fővárosi Képtárban rézkarc-sorozatokat, 1956-ban a Csók Galériában pedig vízfestményeket állított ki. Főleg tájakat és alakokat ábrázoló rézkarcokat, valamint rajzokat alkotott. A puha grafitceruzával készített rajzokat vörös krétával tette élénkebbé. Több kiváló technikájú rézkarcát és rajzát Londonban a British Museum és a Viktoria and Albert Museum vásárolta meg. Könyveket is illusztrált. (Éber, Műv. 1966/7. ML, Új Idők Lexikona/1939)

Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II. Műgyűjtők és kereskedők kézikönyve
Grafikus. A bp.-i Képzőművészeti Főiskolán Olgyai Viktor tanítványa volt. Az I. világháborúban fogságba esett, és a sipotei fogolytáborról, az ottani borzalmakról több rajzot készített. 1918-ban Budapestre jött és Rembrandt hatására ekkor kezdett behatóbban foglalkozni a rézkarccal. 1922-ben Monza-ban (Itália), 1924-ben az Ernst Múzeumban rendezett kiállítást. Nemcsak itthon, hanem szerte a világon: Bécsben, Londonban, Stockholmban, Göteborgban, New York-ban és Chicagó-ban agitált a háború ellen drámai erejű, költői szépségű rajzaival. 1926-ban a Szinyei Társaság tavaszi bemutatóján Ernst-díjat s ugyancsak ez évben a Zichy Mihály grafikai-díját nyerte el. 1927-ben állami ösztöndíjjal Londonba ment, ahol műveivel nagy sikert aratott. A puha grafitceruzával készített rajzokat vörös krétával tette élénkebbé. A londoni British Museum két rajzát, és hat rézkarcát, a Viktória and Albert Museum kilenc rézkarcát vásárolta meg. Könyveket is illusztrált. (Éber; Műv. 1966/7)

Magyar festők és grafikusok adattára
A Képzőművészeti Főiskolán Olgyai Viktornak volt a tanítványa. A háborúban fogságba esett és az ottani borzalmakról rajzokat készített. 1918-ban Budapestre jött és Rembrandt hatása alatt ekkor kezdett behatóbban foglalkozni a rézkarccal. 1922-ben Monzában, 1924-ben az Ernst Múzeumban rendezett kiállítást. 1926-ban a Szinyei Társaság tavaszi kiálllításán az Ernst Endre - grafikai díjat, s ugyancsak ez évben a Zichy Mihály - grafikai díjat nyerte el. 1927-ben állami ösztöndíjjal Londonba ment, ahol műveivel nagy sikert aratott. A British Museum két rajzát és hat rézkarcát, a Victoria and Albert Museum kilenc rézkarcát vásárolta meg. - Könyveket is illusztrált. - MTA

Művészeti lexikon I-IV.
Grafikus, Olgyai Viktor tanítványa volt a Képzőművészeti Főiskolán. Az I. világháború alatt fogságba esett, s a sipotei fogolytáborról rajzok és rézkarcok sorozatát készítette. 1922-ben Monzában, 1924-ben az Ernst Múzeumban rendeztek kiállítást műveiből. 1927-29 között Londonban a grafikai akadémián dolgozott. Állandó résztvevője volt a londoni kiállításoknak, számos kiváló technikájú rézkarcát és rajzát vette meg a British és a Victoria and Albert Museum. 1953-ban a bp.-i Képző- és Iparművészeti Gimnázium tanára lett. Több nemzeti kiállításon vett részt, 1954-ben a volt Fővárosi Képtárban rézkarc-sorozatokat, 1956-ban a Csók Galériában vízfestményeket állított ki.

Művészeti lexikon I-II.
Grafikus. Nyitrakomját 1894. júl. 2. A bpesti Képzőm. Főiskolán Olgyai Viktornak volt tanítványa. A háborúban katona volt, román fogságba esett s 1918-ig a sipotei fogolytáborban élt, melynek borzalmairól számos rajzot készített. 1918. Budapestre jött s Rembrandt hatása alatt ekkor kezdett behatóbban foglalkozni a rézkarccal. 1922. a Monzában, 1924. az Ernst-Múzeumban rendezett kiállítást. 1926. a Szinyei-Társaság tavaszi kiállításán az Ernst Endre grafikai díjat, s ugyancsak ez évben a Zichy Mihály-grafikai díjat nyerte. 1927. állami ösztöndíjjal Londonba ment, ahol műveivel nagy sikert aratott. A British Múzeum két rajzát és hat rézkarcát, a Victoria and Albert Múzeum kilenc rézkarcát vette meg.

Garanciális feltételek

Garancia: örökös  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz
Postai utánvétel
PayPal  

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételBudapest IX.
MPL - házhozszállítás6800 HUF
PostaPont4800 HUF

Mások ezeket keresték még