Sassy Attila: női akt!


99.000 HUF 270.17 USD

Garancia: 1 év  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. április 19.
Termékkód: 3407262
Megtekintések: 9
Megfigyelők: 6
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

JOLINENI54 (290)  
Bács-Kiskun megye

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: 2024. április 24.
Regisztráció: 2015. április 18.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Az eladó eredetiként jelölte meg az alkotást, amelyre 1 év pénzvisszafizetési garanciát vállal. Az eladó állítása szerint az eredetiséget szakértő is megerősítette.
Téma:akt
Hordozó:papír
Szignó:szignózott
Állapot:korának megfelelő
Eredetiség:eredeti
Pénzvisszafizetési garancia az eredetiségre:igen
Eredetiségét szakértő megerősítette?:igen

Sassy Attila népszerű festőművész eredeti grafikája: női akt!

Nagyon élethű, anatómiai pontossággal megrajzolt ábrázolás.

Sassy Attila Elemér (Sassy-Szabó Attila, művésznevén Aiglon) (Miskolc,[3][4][5] 1880. október 17.[5] – Budapest, 1967. október 11.[5]) magyar festőművész, grafikus.

Szülei Sassy Árpád és Szirmay Terézia voltak,[5] bátyja Sassy Csaba költő, újságíró volt. Apai ágon a nemes sassi Szabó családleszármazottja volt. 1898-ban BudapestenFerenczy Károly magániskolájában kezdte művészi tanulmányait. Párizsban Anton Ažbeművésziskolájában tanult, 1904-ben Münchenbe utazott. 1905-ben a nagybányai művésztelepen dolgozott. 1906-ban visszatért Miskolcra, ahol a Kaffka Margit körül csoportosuló művésztársaság tagja lett, és illusztrálta Kaffka Ópium-álmok című kötetét. Neve ezzel vált országosan ismertté. A miskolci festők tárlatán 1905-ben mutatkozott be, és többek között Kaffka Margit is meleg szavakkal méltatta képeit. 1906-ban Münchenbe, majd Párizsba utazott; a Julian Akadémia hallgatója lett; itt Jean-Paul Laurensés Lucien Simon oktatta. 1908-ban Budapestreköltözött, és a Magyar Képzőművészeti Főiskolán Ferenczy Károlynál szobrászatot tanult. Kiállított Párizsban, majd 1910-ben a budapesti Művészházban tartott kiállítása is sikert hozott számára. 1910-ben Miskolcon is kiállított, a több mint száz alkotást bemutató tárlatot a Lévay József Közművelődési és Múzeum Egyesület rendezte. Az 1917-es, a Művészházban bemutatott Krisztus sírbatételecímű festményével elnyerte Lánczy Leó 500 koronás díját.

Tíz évig élt Pesterzsébeten, de nem tudta megszeretni a környezetet, a tájat. Később közös műterme volt az Ilona-lépcsőnél Medgyessy Ferenccel, majd az Alkotás, az Orlay, az Abonyi, a Mária és a Nádor utcában lakott, végül visszatért a Mária utcába. Változatos technikákat alkalmazott, készített olajképeket, szén- és tusrajzokat, temperákat, pasztellképeket, karikatúrákat ismert barátairól, írókról, művészekről, és még az alkalmazott grafikában is alkotott: nívós borcímkéket rajzolt, illetve tervezett. Témái is igen változatosak: szívesen készített aktokat, portrékat, önarcképeket, tájképeket, csendéleteket, szimbolikus és bibliai témájú táblaképeket. Utolsó kiállítása 1943-ban volt. 1963-ban a miskolci Herman Ottó Múzeumnakajándékozta 37 festményét és számos grafikáját.

Méret:33*48,5cm!

A grafika hibátlan, a rajlap oldalán kis beszakadás... külön fotóztam... abszolút nem zavaró.

Üveggel védett, eredeti fekete fa keretében.

Aukcionált!

A művész munkái aukciókon gyakran igen magas áron szerepelnek!

Eredeti szignóval!


Gyűjteménybe ajánlom.

Garanciális feltételek

Garancia: 1 év  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 3-5 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételNagykőrös
Postázás4490 HUF
Postázás törékenyként5980 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még