N1 Vaszilij Kandinskij sárga,piros,kék című üveglapos képe 51 X 41cm ajándékozhatóan leárazva


59.900 HUF 163.23 USD

Garancia: 7 nap  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. február 27.
Termékkód: 4860967
Megtekintések: 57
Megfigyelők: 0
Eladó adatai

FINCSIFORMI (708)    
Győr-Moson-Sopron megye

Válaszadás: 100%-ban5 óra alatt
Pozitív értékelések: 94.44%
Utolsó belépés: Ma, 05:39
Regisztráció: 2011. november 19.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Az eladó ismeretlenként jelölte meg az alkotás eredetiségét. Ha a hirdetésben művész neve olvasható, kérjük vegye figyelembe, hogy az eladó nem garantálja, hogy az alkotás a megnevezett művész munkája.
Eredetiség:ismeretlen


Németül ,és Angolul is lejjebb.

N1

Wassily Kandinsky nagy méretű üveglapos képe aki a Bauhaus tanára is volt.

A kép egy igényes megjelenésű szép műalkotás.

A fakszimile, faximile vagy facsimile (latinul: fac simile , a. m. „tedd hasonlóvá”) jelentése hasonmás kiadás, azaz képnek, szövegnek, kéziratnak, kottának, okmánynak, rajznak, nyomdai sokszorosítással készült, eredeti méretű, teljesen hű mása.

Eredeti képének a címe Vaszilij Vasziljevics Kandinszkij: Sárga-vörös-kék című alkotása (1925). A WikiArt jóvoltából

A hegedűk, a basszusok mély tónusai és különösen a fúvósok az éjfél előtti órák hatalmát testesítették meg akkor számomra.

Elmémben megjelent az összes szín, mind ott álltak szemeim előtt. Vad, majdnem őrült vonalak rajzolódtak ki előttem.

Az talán kicsit erős kifejezés lenne, hogy Wagner festette meg zeneileg ezen óráimat, azonban ekkor világossá vált számomra: a festészet ugyanolyan erőt képes kifejezni, mint amilyennel a zene rendelkezik.”

Nem ismerek realistábbat Kandinszkij festészeténél és szebbet sem.
Egy Kandinszkij festmény nem a földi élet másolata, hanem maga az élet.
Egy napon Kandinszkij nemcsak a legismertebb lesz minden ember közül,
de a legkedveltebb is.”
(Diego Rivera, San Francisco, 1935)

51 X 41cm fali akasztójával eladó .

Olyan kép alkotás, amely színében vetekszik az eredeti festményével!

. Azonnal ajándékozható állapotban.

Az eredetije sok tizmillió millió dollárba kerül

https://www.vg.hu/vallalatok/rekorddontogeto-aukcio-londonban-2-547611/

Az alkotást üveg védi így némely fotón visszatükröződés is látható! Érték biztosítva törékenyként postázom.

  • A megvásárolt termékek a szállítás szempontjából , összevonhatóak nagybetűkkel a Savarián a POLIHISTOR felhasználó termékeivel is


  • KÉREM TEKINTSE MEG A FINCSIFORMI FELHASZNÁLÓ NEVEMEN MIVEL A TÉTELEIM KÖZÖTT , KVALITÁSOS ALKOTÁSOKAT, ÉRTÉKES MŰTÁRGYAKAT IS TALÁL..
  • A TOVÁBBI SZÍNVONALAS, NAGYSZÁMÚ JÓVAL TÖBB MINT 1500 DB ÉRDEKES, RITKA , ÉRTÉKES,IGÉNYES TERMÉKEIMET A HONLAPOMON

Bal oldalon lent a lap alján ’Az eladó összes terméké’-re

kattintva át -illetve meg lehet nézni ,-a nagyszámú feltett

áruféleségeimet, sok-sok érdekes gyűjteményes ritkasággal.

Több db vásárlásánál gazdaságosabb a posta ktsg.is.

Deutsch und Englisch sind unten.

N1 Wassily Kandinskys Glasscheibe mit 51 x 41 cm Haken

kein Kommentar. Sofort verfügbar.

Das Original ist Millionen von Dollar wert

Ich biete einen Wert per Post an

Német : Wenn Sie unten links auf der Seite auf "Alle zum Verkauf" klicken, sehen Sie meine zahlreichen ausgestellten Artikel mit vielen interessanten Sammlungen, die nur selten erhältlich sind.

-

-

German and English are down.

N1 Wassily Kandinsky's glass sheet with a 51 X 41cm hook

no comment. Immediately available.

The original is worth millions of dollars

I provide a value by mail

Angol :By clicking on 'All For Sale' at the bottom left of the page, you can see my many items on display, with lots of interesting collections rarely available.

153 éve, 1866. december 4-én született Moszkvában Vaszilij Kandinszkij (Kandinsky) orosz festő, az absztrakt festészet egyik megteremtője.

A nonfiguratív festészet megalapítója

Dédanyja mongol hercegnő volt, apja a kínai határnál jött a világra, így ázsiai gyökerei is voltak. Tehetős családjával sokat járt külföldön, főleg Itáliában, 1871-től a pezsgő Odesszában éltek.

Gimnazistaként zenével és festészettel foglalkozott, majd Moszkvában tanult közgazdaságot és jogot, jogi diplomáját 1893-ban szerezte meg.

Főként az építészet, s az ikonok érdekelték, 1889-ben Vologda táján néprajzi gyűjtőúton járva figyelt fel a népi piktúra valóstól elütő színeire és formáira. Felfedezte magának Rembrandtot az Ermitázsban, majd párizsi tanulmányutat tett.

1896-ban Németországba ment, s elhatározta, festőművész lesz. A realizmus mellett az impresszionizmus, a szecesszió és a pointilizmus is hatott rá.

Később az expresszionizmus és fauvizmus irreális színvilága ragadta el, de az orosz ikonok és népművészet benyomásai is megmaradtak. Részt vett avantgárd csoportok, a müncheni Phalanx, a berlini Sezession, a párizsi függetlenek, a drezdai Die Brücke-csoport kiállításain is.

Első önálló kiállítása Moszkvában volt 1903-ban, ezután Németországban, Franciaországban, Olaszországban és Tunéziában járt.

1909-ben élettársával, Gabriele Münter festőnővel a dél-bajorországi Murnauban telepedett le. Itt alakult ki egyéni, a tiszta absztrakthoz vezető stílusa: olyan festészetet akart teremteni, mely megszabadul a tárgyi ábrázolástól.

A színeket, formákat és vonalakat a zenéhez hasonló, érzelmek és gondolatok kifejezésére alkalmas vizuális nyelvként akarta alkalmazni, felhasználva ezen elemek hangulati tartalmát.

A formák és színek stilizálása Murnaui vasút című képen figyelhető meg, első absztrakciói rajzain tűnnek fel. Ő maga írja le, hogy keresztben elhelyezett képe mekkora hatást gyakorolt rá, miközben semmilyen látható tárgya nem volt.

A absztrakttal már a kubisták is próbálkoztak, de Absztrakt akvarell című, 1910-es képe alapján Kandinszkijt tartják a nonfiguratív festészet megalapítójának.

Táj templomtoronnyal című vásznán a kompozíció szétrobbanása látható, Bekerítve című 1911-es művén már egyetlen felismerhető tárgy sincs. A kép elemeinek tudatos átrendezését szerkesztett szétszórásnak hívta: Fekete ív, Fekete vonalak, Ősz című alkotásai jelentik művészete csúcsait, s megelőlegezik az 50-es évek absztrakt expresszionizmusát.

Münchenben alapító tagja volt az Új Művészegyüttesnek, majd 1911-ben Franz Marc-kal létrehozta a Der Blaue Reiter nevű csoportot. Ez egy 1903-as Kandinszkij-képről kapta a nevét, s Paul Klee és August Macke is csatlakozott hozzá.Az Európán átmenekülő festő

A háború kezdetén szakított Münterrel s hazatért Oroszországba, ahol 1917-ben elvette Nyina Andrejevszkaját. A szovjet kormány eleinte meg akarta nyerni a modern művészeket, s Kandinszkij a Moszkvai Művészeti Főiskola tanára és a Közoktatási Népbiztosság munkatársa, a Képi Kultúra Múzeum igazgatója, a moszkvai egyetem tanára lett.

Megjelent orosz nyelvű önéletrajza, 1919-ben létrehozta a Művészeti Kulturális Intézetet és a Szovjet Művészettudományi Akadémiát. Ekkori művei, a Fehér vonal vagy a Kék töredék a teljes absztrakció jegyében születtek.

Kandinszkij: Kompozíció VII.

Amikor a szovjet vezetés a szocialista realizmus felé fordult, Kandinszkij Berlinbe utazott, majd 1922-ben Weimarban a Bauhaus tanára lett. Eleinte a formai elemekről és színekről adott elő, s falfestészeti stúdiót vezetett, a szabad festészetet csak 1925-től, már Dessauban oktatta. Sárga-kék-piros kompozíciójában a geometrikus absztrakcióhoz jutott közel, a Pont és vonal a síkban című könyvében elméleti kérdésekkel foglalkozott.

Szimbolikus nyelvezete objektív, mégis transzcendens lett, érzés és jelkép közt az egyirányú kapcsolat helyett kölcsönös megfelelés jött létre. 1924-ban Javlenszijjel, Kleevel és Feiningerrel létrehozták A kék négy nevű csoportot, Drezdában és Wiesbadenben állítottak ki.

1928-ban lett német állampolgár. Amikor a nácik 1933-ban bezárták a Bauhaust, Párizsba emigrált; utolsó berlini képe, a Fejlődés barnában nyilván a barnaingesekre utal. Neuilly-ban telepedett le, 1939-ban megkapta a francia állampolgárságot.

Utolsó korszakában az organikus és geometrikus stílust ötvözte, formái dinamizmusát játékos könnyedség váltotta fel (Égkék). Képein időnként egy kéz vagy arc is felbukkan, jellemző művei az Ibolyaszín domináns, a Domináns ív, a Tizenöt, a Mérséklet, a Fékezett lendület. Kandinszkij 1944. december 13-án halt meg Neuilly-sur-Seine-ben.

Tanulmányaiban a tudományos pozitivizmus kudarcáról írt, s a "fizikai szubsztanciák szimbolikus jellegének" megértésére buzdított. Az absztrakt nagy hatású teoretikusa volt, az "abszolút", "tiszta" festészet elméletének kidolgozója. Festészete rendkívüli hatást gyakorolt a 20. század más alkotóira is.

(Múlt-kor/MTI)

Minden jog fenntartva © 2001-2019 Múlt-kor történelmi portál

Garanciális feltételek

Garancia: 7 nap  

Fizetési opciók

Banki előre utalás

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-3 munkanap
Postázás 6750 HUF

Mások ezeket keresték még