Bécsi utcarészlet (tusrajz) Bécs legrégebbi étterme! Ausztria


35.000 HUF 95.18 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. február 13.
Termékkód: 4910337
Megtekintések: 78
Megfigyelők: 1
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

artprofan (145)  
BUDAPEST

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 50%-ban16 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Ma, 08:50
Regisztráció: 2020. szeptember 23.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Az eladó ismeretlenként jelölte meg az alkotás eredetiségét. Ha a hirdetésben művész neve olvasható, kérjük vegye figyelembe, hogy az eladó nem garantálja, hogy az alkotás a megnevezett művész munkája.
Téma:utcakép
Hordozó:papír
Szignó:szignózott
Eredetiség:ismeretlen

Teljes méret: 41x30 cm. A mű maga: 29x19 cm. Technika: tusrajz. Jelzés jobbra lent, nem tudtam kiolvasni.

Az alkotás Bécs legrégebbi fogadójának épületét ábrázolja, melynek neve jelenleg Griechenbeisl, korábban Reichenberger Beisel volt, ez az utóbbi név olvasható a tusrajzon is.

Griechenbeisl ("görög bisztró" / "görög bár" - vö. bécsi német Beisl: "bar" / "kocsma") a legrégebbi étterem Bécsben, 1447-ben alapították. A Fleischmarkt 11. szám alatt található, a Szentháromság görög ortodox templom közelében. Az étterem nevét az épület szomszédságában élő levantei kereskedőkről, valamint Bécs és Kelet között a Babenberger-kor óta fennálló intenzív kereskedelmi kapcsolatokról kapta.

A Griechenbeisl első írásos említése 1447-ből származik. 1500 körül a később a görög negyed részévé vált (és róla elnevezett) épületet "Zum gelben Adler"-nek ("A Sárga Sas jelénél") nevezték el . A későbbi feljegyzések az épületet "vendégházként" emlegetik - ez a név egy 1200 körüli városi erődítmény részét képező toronyhoz fűződik, és valószínűleg később a 14. században egy késő gótikus lakóépületbe építették be. A mai napig a Griechenbeisl "Zum Goldenen Engel" (az Arany Angyal jelénél) (1762) vagy "Reichenberger Beisl" néven maradt fenn. Amikor a 17. század közepe táján megérkeztek a görög és levantei kereskedők, a terület, ahová költöztek, görög negyedként vált ismertté. Így nyerte el a vendégház mai "görög" jelzőjét. Az étel azonban mindig a hagyományos bécsi fajta volt.


Szállítás

Postázás esetén nagy gondossággal csomagolom be a művet, hogy épségben érkezhessen meg Önhöz. Személyes átvételre kizárólag Újpesten van lehetőség.

Amennyiben Önben bármilyen kérdés merülne fel a vásárlás részleteivel vagy a termékkel kapcsolatban, kérem, írjon üzenetet!


Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételBudapest IV.
Postázás2800 HUF

Mások ezeket keresték még