Berta Hummel: Kislány a padon


4.990 HUF 13.58 USD

Garancia: 1 év  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. február 02.
Termékkód: 5587414
Megtekintések: 82
Megfigyelők: 0
Eladó adatai

dexter72 (687)    
Békés megye

Válaszadás: 100%-ban1 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Ma, 00:59
Regisztráció: 2016. december 21.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Az eladó eredetiként jelölte meg az alkotást, amelyre 1 év pénzvisszafizetési garanciát vállal. Az eladó állítása szerint az eredetiséget szakértő is megerősítette.
Téma:életkép
Hordozó:papír
Stílus:modern
Kor:1900-1949
Szignó:nem szignózott
Állapot:sérült
Pénzvisszafizetési garancia az eredetiségre:igen
Eredetiség:eredeti
Eredetiségét szakértő megerősítette?:igen

Berta Hummel: Kislány a padon

akvarell, papír 42,5 x 30 cm

Fotókon látható állapotban. MPL futárral szállítunk. Számlát adunk, szállítás előtt gondosan csomagolunk!

A művészről: Berta Hummel 1909-ben született egy bajor hatgyermekes család tagjaként. Művészi tehetsége kisgyermek korától megmutatkozott, édesapja (aki fiatalon maga is festőnek készült) az anyagi nehézségek ellenére támogatta taníttatását. 18 évesen vidékről Münchenbe került, ahol a bámulatos tehetségű végzős diákot szívesen marasztalták volna az Iparművészeti Főiskolán, de tanulmányai befejeztével belép a ferences rendbe. A siesseni kolostorba költözött, és 1931-ben, nővérré avatásakor vette fel a Maria Innocentia nevet. Rajzot tanított a zárda iskolájában, és ha egy kis szabad ideje volt, maga is rajzolt, festett, virágokat, gyerekeket, Madonnákat és szenteket. Bájos figurái nagyon tetszettek az apácáknak, egy ügyes kezű csoportjuk elhatározta, hogy a legsikerültebbeket reprodukálják, és levelezőlapokon terjesztik. Az új anzikszok óriási sikert arattak. Nagy sikere lett annak a Hummel nővér színes rajzait tartalmazó könyvnek is, amely Margarete Seemann verseinek kíséretében jelent meg 1934-ben.
Ezt a kötetet látta meg az oeslaui W. Goebel Porcelángyár (Rödental) porcelángyár egyik dolgozója, és innen indult a Hummel porcelánfigurák története. A megállapodás 1935. január 9-én jött létre, Franz Goebel úr, a porcelángyár tulajdonosa és a rend között a nővér rajzai alapján készülő szobrocskák kizárólagos gyártásáról és forgalmazásáról. A gyermeki ártatlanságot megtestesítő bájos figurák még ugyanabban az évben elsöprő sikert arattak a tavaszi lipcsei vásáron, majd a háború befejezése után folytatták világhódító útjukat. (www.antikva.hu)

Nézze meg a kirakatunkat és további termékeinket is!

Garanciális feltételek

Garancia: 1 év  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételGyula
Postázás2580 HUF

Mások ezeket keresték még