Zsombori Erzsébet - Madárka a bokorban


Most olcsóbb!

A leárazás máj. 18. 22:58-ig tart.

69.000,- HUF
44.850 HUF 122.01 USD

Garancia: 1 év  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. április 03.
Termékkód: 5642375
Megtekintések: 56
Megfigyelők: 1
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

horvatherno (33)   
BUDAPEST

Hitelesített felhasználó

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: 2024. április 25.
Regisztráció: 2018. január 09.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Az eladó eredetiként jelölte meg az alkotást, amelyre 1 év pénzvisszafizetési garanciát vállal. Az eladó állítása szerint az eredetiséget szakértő is megerősítette.
Hordozó:selyem
Stílus:naturalista
Kor:1990-1999
Szignó:szignózott
Állapot:hibátlan
Pénzvisszafizetési garancia az eredetiségre:igen
Eredetiség:eredeti
Eredetiségét szakértő megerősítette?:igen

Zsombori Erzsébet (1949 - ) - Madárka bokorban

26,5x49 cm

Selyemfestmény

Középiskoláit a kolozsvári 3. sz. Líceumban (jelenleg Apáczai Csere János Elméleti Líceum) végezte 1967-ben [2]. Színésznő akart lenni, tagja volt a kolozsvári Stúdió Színpadnak nagynénje, a szintén festőművész Póka Zsombori Erzsébet javaslatára, de ugyancsak az ő hatására kezdett foglalkozni a képzőművészettel is. 1969 és 1984 között reklámgrafikusként dolgozott Kolozsváron és Zilahon. Közben 1972-73-ban díszítőművészetet tanult. 1981-ben I. és II. díjat kapott a Megéneklünk Románia országos fesztiválon. Alkalmazott grafikusként kezdte, majd áttért a festészetre, eleinte hagyományos technikával virágcsendéleteket (Liliom I. és II., Krizantémok, Kikerics, Mezei virágok) portrékat, figurális kompozíciókat készített (Hagyomány, Tánc I.). A selyemmel való megismerés után kifejlesztette saját technikáját és művészi világát (pl. batik technika akvarell-lel). Témáit leggyakrabban a természetből veszi.

1987-ben áttelepült Magyarországra. Tagja a Szőnyi István Alkotóközösségnek és a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének. Budapesten lányával közös galériája van.

Ars poeticája:

„Az erdélyi táj szépsége ma is elvarázsol: abból táplálkozom, azt festem meg. Érzéseket, hangulatokat festek. Zenét. A virágban zene szól, a zenébe virágot képzelek. A bagoly néha szomorú, madarak röpködnek a tájban kettesben, néha egyedül, magányosan. A köveknek lelkük van, élet van a füvek közt. A napraforgó a nap felé fordul, benne az élet spirálja. A tél tiszta, makulátlan, hó borít be mindent. Kísérletező alkat vagyok, kíváncsi, saját technikát alakítottam ki, idővel kialakult a magam képi világa. Mindig a természet ihletett, de volt idő, amikor az anyaságomat éltem meg: nagyjából 80 madonnát festettem.” (Erdélyi Napló, 2017. március 22.)

Garanciális feltételek

Garancia: 1 év  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz
Postai utánvétel

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételBudapest
Postázás10000 HUF
Postázás törékenyként12000 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még