1Q650 Michelangelo : Ádám teremtése keretezett nyomat 56 x 70 cm


12.000 HUF 32.73 USD

Garancia: 1 év  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. március 19.
Termékkód: 5708148
Megtekintések: 42
Megfigyelők: 0
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

regitargyaim (4823)    
BUDAPEST

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 100%-ban3 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Ma, 10:13
Regisztráció: 2012. november 27.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Téma:egyházi
Eredetiség:modern reprodukció

Michelangelo - Ádám teremtése című kép, mennyezeti freskó részletét ábrázoló falikép, nyomat üveglap mögött. Akasztási lehetőséggel rendelkezik.

Szélesség: 73 cm

Magasság: 58.5 cm

Súly: 3.125 kg

A nyomat mérete keret nélkül: 56 x 70 cm

Ádám teremtése

Ádám teremtése

Művész Michelangelo Buonarroti (1509–1510)

Műfaj szakrális művészet

Mozgalom érett reneszánsz

Magasság 280 cm

Szélesség 570 cm

Múzeum Sixtus-kápolna

Gyűjtemény Vatikáni Múzeum

Katalógusszám 26 (A Treasury of Art Masterpieces: from the Renaissance to the Present Day)

Anyag fresco

Az Ádám teremtése Michelangelo Buonarroti 1509–1510-ben készült, 280×570 centiméteres freskója, a vatikáni Sixtus-kápolna mennyezeti freskóciklusának részlete, az itáliai érett reneszánsz festészet kiemelkedő alkotása.

Michelangelót II. Gyula pápa bízta meg azzal 1508-ban, hogy a Sixtus-kápolna 520 négyzetméteres mennyezetét, amelyet addig Piero Matteo d’Amelia csillagos égboltot ábrázoló freskója borított, fesse újra. Michelangelo 1512-ben fejezte be a megbízást, a kápolnamennyezet egyik legismertebb részlete lett az Ádám teremtése. A szerkezetileg is három részre osztott mennyezetboltozat középső sávjában kaptak helyet a teremtés jelenetei, ennek is központi része A víz és a föld szétválasztása és Éva teremtése között látható, az első ember teremtését ábrázoló kompozíció.

A freskórészletet Michelangelo két szerkezeti részre osztotta. Bal oldalán a félig ülő helyzetben a földön fekvő Ádám, jobb oldalán pedig a lebegő angyalok karjában fekvő Isten látható. A kép középpontja a teremtés pillanatát ragadja meg, amint az idős férfiként ábrázolt, de energikus Isten jobb kezének mutatóujja csaknem találkozik az ernyedt pózban fekvő Ádám felhúzott térdén megtámasztott bal kezének mutatóujjával. A két ujj azonban mégsem találkozik, közöttük rés van, annak jelzéseként, hogy a teremtés aktusa nem a fizikális-materiális szinten megy végbe, az Isten mintegy öntudatlanságából, álmából kelti életre az első ember szellemét. A két alak közötti szellemi kapcsolatot hangsúlyozza tekintetük találkozása is. A két főalak mögé Michelangelo környezetet nem festett: a kompozíció nagy részét világos háttér uralja, a művész egyedül az Ádámot megtámasztó földdarabot és az Isten palástjában megbújó angyali sereget dolgozta ki. Az angyalfigurák között látható egy egészen emberi ábrázolás is, az Isten bal karja alól kibújó leányalak. Ennek szimbolikájáról több feltételezés ismert: a művészettörténészek szerint vagy a még meg nem teremtett Évát, esetleg Máriát jelképezi.

Forráa: wikipédia

Garanciális feltételek

Garancia: 1 év  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz
Postai utánvétel

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételBudapest IX.
MPL - csomagautomata3800 HUF
MPL - házhozszállítás4400 HUF
PostaPont3800 HUF

Mások ezeket keresték még