Desimone Italy olasz - festett-mázas kerámia kanna, 1950-60-as évek


60.000 HUF 163.74 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. november 21.
Termékkód: 4480141
Megtekintések: 561
Megfigyelők: 0
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

GABRIELART77 (208)  
Bács-Kiskun megye

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Ma, 06:53
Regisztráció: 2015. szeptember 11.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Készítő, márka:olasz kerámia
Terméktípus:kanna, kancsó
Kor:1950-1969
Jelzett:jelzett
Állapot:hibátlan

Desimone Italy olasz - festett-mázas kerámia kanna, 1950-60-as évek

Hibátlan gyűjteményi db.

Mérete:
Felső átmérője: 6,5cm+ csőre:6cm + füle:7cm
-magassága:11 cm
Talp átmérője:8 cm

Azok számára, akik nem ismerik ennek a mesés kerámiának a történetét, íme egy gyors összefoglaló.

Giovanni DeSimone 1930-ban született Palermóban, Olaszországban (Szicília) olasz arisztokrata pár gyermekeként. Kisgyerekként Szomáliába utazott, és az ott szerzett tapasztalatai egyértelműen megragadtak benne, és inspirálták élete munkáját, ami a primitivizmus és a Picasso, Matisse és Gauguin által az 1900-as évek elején népszerűsített kubista mozgalom elismerését mutatja.

DeSimone a második világháborút követően Emilia-Romagnába költözött (családját a háború alatt egy koncentrációs táborba zárták; jessz), ahol aztán beiratkozott a híres faenzai Istituto d'Arte per la Ceramica-ba. Ott találta meg élete hivatását; a fazekasság lett a szenvedélye. Tanulmányai befejezése után családjával együtt visszatért Szicíliába. Giovanni nosztalgikus szülőföldje iránt, immár felnőtt szemmel is, és végre otthon érezte magát. Itt, Palermóban találkozik DeSimone élete szerelmével, Elianával, aki végül a felesége lesz. Együtt három gyönyörű lányt hoztak létre, Susannát, Margheritát és Rositát.

A DeSimone kerámiastúdió az 1960-as években indult, és étkészleteket és tálalódarabokat, valamint díszcsempéket és nagyobb paneleket egyaránt gyártott. Legtermékenyebb időszakában négy-hat kézműves dolgozott nála, és segített a termelésben. A színek és a témák végig egységesek voltak, bár minden lakberendezőnek megvolt a saját stílusa.

DeSimone 1991-ben elhunyt, de öröksége folytatódik lányai, Susanna és Margherita mellett, akik a La Fabbrica della Ceramica-t üzemeltetik; még mindig a szicíliai Palermóban található. Munkájukat nagymértékben édesapjuk alkotásai ihlették, és az ő munkáihoz (és az általunk szállított összes olasz kerámiához!) hasonlóan mindegyik egyedi kézzel készített és kézzel festett. Élénk színű kerámiáit elismerik és keresik a gyűjtők, de munkáinak őszinte hozzáférhetősége minden nap új híveket vonz.

Postázás a posta aktuális díjszabása szerint előreutalás után.

Címre,postán maradóra,vagy csomag automatába.

Az ára irányár, ajánlatát szívesen veszem.

Kérdése lenne kérem írjon.

Nézze meg a többi termékeimet is.

Köszönöm,hogy itt volt.

Tisztelettel

Fizetési opciók

Postai utánvétel

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Postázás2100 HUF

Mások ezeket keresték még