DT/370 – Fekete Pál szobrászművész - Imádság


22.000 HUF 60.00 USD

Garancia: 7 nap  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. január 28.
Termékkód: 5574268
Megtekintések: 118
Megfigyelők: 0
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

Hellboy1 (1428)  
Békés megye

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 93%-ban3 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Ma, 07:03
Regisztráció: 2019. augusztus 03.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Készítő, márka:egyéb magyar kerámia
Terméktípus:figurális, szobor
Kor:1990-1999
Jelzett:jelzett
Állapot:korának megfelelő

Eladásra kínálom a képeken látható figurális kerámiaszobrot. A Maros megyei művész jellegzetes karikatúraszerű ábrázolásmódjával készítette az Imádság című szobrát. Hátul-alul agyagba karcolt F.P. szignó. Valamikor a XX. század végén készült. Szép állapotban. Igazi gyűjtői darab.

Készítő: Fekete Pál szobrász

Anyaga: égetett agyag

Kora: 1990-2000. között

Szignó: hátul-alul

Magassága: 25 cm

Szélesség: 17 cm

Mélység: 19 cm

Súlya: 1,87 kg

Állapot: a képen látható, szép állapotban

A postázás a vevő igényével egyeztetve a mindenkor aktuális díjak szerint történik, kizárólag előre utalást követően, gondosan csomagolva.

Kérem, amennyiben van még kérdése a termékről, akkor lehetőleg annak megvásárlása előtt és ne utána kérdezzen.

Kérem tekintse meg a többi termékemet is. Köszönöm!

Fekete Pál művészete

Fekete Pál egy tízgyermekes család nyolcadik gyermekeként született 1964. január 24-én Székelyvéckén. Általános iskolai tanulmányait szülőfalujában végezte, majd Erdőszentgyörgyön érettségizett. Tizennyolc évesen a marosvásárhelyi állatkertben karbantartó, beszerző és mindenes lett. Otthonosan mozgott az állatok világában. Az állatkertben vett életében először kezébe agyagot, amit formálni kezdett, majd valahogy nem tudta abbahagyni. Formás, népi hangulatú, emberi tulajdonságokat kidomborító agyagszobrai felkeltették több jó barát figyelmét. Agyagszobraiban a negatív emberi tulajdonságok is elfogadható formában jelennek meg, afféle természetes megbocsájtással. Mert lehet, hogy hatalmába kerítette a falusi bácsit az alkohol, de ott van mellette biztos támaszként főkötős felesége, akire mindig támaszkodhat. Színtiszta falusi világot idéznek a bajuszos, vastag szemöldökű, markáns férfiarcok, még akkor is, ha negatív tulajdonságaikat, vagy éppen küszködésüket próbálja a művész bemutatni. Páros vagy csoportos szobrai, bár emberi gyarlóságokat közvetítenek, az összetartozás valós létét láttatják jóban-rosszban. Ha végignézzük szobrocskáit, szinte valamennyiben felfedezhetjük az alkotó vonásait, karikaturista megjelenítésben. Saját kiállítással mutatkozott be 2000-ben a Marosvásárhelyi Napokon, majd ezt megannyi követte: a Gyimesekben, Bécsben és Németországban is megcsodálták a munkáit. Nemsokára úgy döntött, hogy otthagyja a munkahelyet, és folytatja a szobrászkodást. Szabadnak született ember szabad döntése.

A Székelyvéckén élő és alkotó képzőművész Fekete Pál agyagszobrai a helyi falumúzeumban láthatóak. A falusi világot idéző egyalakos, páros vagy csoportos, emberi tulajdonságokat kidomborító szobrait itthon, Bécsben, és Németországban is megcsodálhatták az érdeklődők.


Székelyvécke (1899-ig Véczke, románul: Vețca, németül: Wetz) falu Romániában, Maros megyében. A Marosvásárhelytől 39 km-re délkeletre, a Kis- és a Nagy-Küküllő vízválasztó dombságának északi oldalán, a Vécke patak által kialakított hosszanti völgy középső szakaszának felső részén fekszik.

Garanciális feltételek

Garancia: 7 nap  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz
PayPal  

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 3-5 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételGyula
Egyéb2000 - 3000 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még