Goszthony Mária lélegzet elállítóan gyönyörű teáskészlete! Jelzett.


300.000 HUF 816.14 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. március 28.
Termékkód: 5577958
Megtekintések: 278
Megfigyelők: 4
Eladó adatai

vaticana (321)   
Somogy megye

Válaszadás: 100%-ban10 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Tegnap, 19:47
Regisztráció: 2010. november 19.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Készítő, márka:h. rahmer mária
Terméktípus:figurális, szobor
Kor:1950-1969
Stílus:népi
Jelzett:jelzett
Állapot:hibátlan

Gyönyörű "napocskás" teáskészlete 16 darabos - 6 darab csésze, alátéttel, egy gyönyörű kanna, kiöntő, két cukortartó az egyik fedővel és egy szerviz tálkából áll.

Goszthony Mária (1893 - 1989) Rippl és Kernstock tanítványa, neves festőművész és karámikus volt. Regényes életéről röviden: 1893. augusztus 23-án született Bárdibükkön. A család az év nagyobbik részét Budapesten töltötte. Apja, a Nógrád megyei Goszthony grófi család sarja, aki Somogyban 1000 holdas birtokot műveltetett, a fővárosban jónevű ügyvédi irodát vezetett. A festőnek induló Goszthony Mária művészeti tanulmányait 1913-ban Münchenben kezdte. 1917-18-ig Budapesten a Haris-közben megalakult, Kernstok Károly, Rippl-Rónai, Vedres Márk által vezetett Képzőművészeti Szabadiskolában folytatott stúdiumot. Kernstok legkedvesebb tanítványa és lelkes segítőtársa volt az iskola életének megszervezésében. Részt vett a Tanácsköztársaságban, emiatt először bujdosnia majd menekülnie kellet. 1920-ban Olaszországban telepedett le. Hosszabb időt töltött Firenzében, Assisiben, Perugiában és Rómában. Firenzében rézkarcot és freskófestészetet tanult. Tanulmányozta Cimabue, Pintorucchió, Giottó festészetét. 1923-ban térhetett ismét haza Bárdibükkbe, ahol kápolnát építtetett és azt saját freskóival díszítette. Az assisi Szent Dámján templom keresztjének hű másolata lett a kápolna alapja. A bárdibükki Porciunkula kápolnát XI. Pius pápa bullája 1926-ban búcsújáróhellyé nyilvánította. Olaszországba visszatérve 1928-31 között Rómában elvégezte a Képzőművészeti Akadémiát. A 30-as évek elejétől az év egyik felét Rómában töltötte, ahol 10 évig műtermet tartott fönn a Villa Borghese melletti Villa Ruffo művésztelepen. Rómában, Assisiben, Vareseben és a csehszlovákiai Kocsorcban, valamint idehaza Veszprémben. Assisiben kiállítása is volt. A 40-es években Bardibükkön a kiskastélyban műhelyt rendezett be. A klasszikus habán stílust a magyar fazekas művészet hagyományos motívumaival és modern elemekkel ötvözve, de alapjában az itáliai reneszánsz hagyományokra támaszkodva kialakítottak egy sajátos kerámia stílust, mely a "bárdibükki műhely" jellemzőjévé vált. Somogyban készült plein aire táj-akvarelljeivel is óriási sikereket ért el, a képeinek nagy része a Londoni Királyi Akvarell Társaság útján Angliába került. Ma is aukciós szenzáció egy-egy ebből a korból előkerült plein aire-képe...

1989. március 27-én 96 évesen halt meg Mezőcsokonyán. Hamvait a bárdibükki kápolnája őrzi.

Gyönyörű teáskészlete most Önre vár. Vegye meg most - tekintse meg a többi termékemet is.

AJÁNDÉK : egy darab csésze alátéttel (neadjisten’…)

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-3 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételKaposvár
Postázás6000 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még