Székely Árpád-Durkó Károly: Kiskutya sétál az utcán - A Lélu and the Strangers története


3.900 HUF 10.61 USD

Garancia: 1 év  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. november 03.
Termékkód: 3976037
Megtekintések: 105
Megfigyelők: 0
Eladó adatai

dexter72 (687)    
Békés megye

Válaszadás: 100%-ban1 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Tegnap, 17:44
Regisztráció: 2016. december 21.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Téma:modern, pop, rock
Állapot:kiváló
Kötés típusa:kemény kötés

Székely Árpád-Durkó Károly: Kiskutya sétál az utcán - A Lélu and the Strangers története(Gyula régen és ma 12. kötet)

Kiadta a Gyulai Évszázadok Alapítvány 2015-ben

Új állapotban, fóliázva.

A Lélu and the Strangers együttes történetét feldolgozó – sorrendben már 12. – album 2015. november második felében jelent meg. Az új, 1000 példányban megjelenő könyvvel együtt 2003 óta 25 500 darab albumot készített Gyula város történetéből merítve a civil alapítvány.

A zenekar megalakulásának 50. évfordulóján megjelenő kötetet Székely Árpád írta, Durkó Károly szerkesztette, a számítógépes szerkesztő Polyák István volt, a korrektúrát Durkóné Illés Bernadett végezte, az album lektora dr. Szabó Ferenc. Az 1960-as évek legendás gyulai zenekara 1968-ban a Ki mit Tud? országos vetélkedő középdöntőjébe is bejutott (innen a Neoton együttes jutott tovább), tagjai később is meghatározó szereplői voltak a gyulai könnyűzenei életnek. Az albumban találkozhatunk a kor gimnáziumi zenekaraival, a kortárs együttesekkel, a több évtizednyi történetet maga mögött tudó Szabó zenekarral és sok más zenekarral is. A szerzők kicsit visszaröpítenek minket az időben: megtudhatjuk azt is, hol volt Gyulán az első és (azóta is) utolsó beat esküvő, mi is volt a “Szanazugi Woodstock”, amelynek a rendőrök megjelenése vetett véget, hogyan sikerült megszervezni a tornacsarnoki nosztalgia bulit 2001-ben. Nyolc fejezetben (A Lélu, A 60-as évek változásai, A zenekar története, Három kis történet, Lélu és a többiek, Fényképes emlékek, Kitekintés, Összefoglalás) az 1960-as és egy kicsit az 1970-es évekről is korrajzot készítettek a szerzők, jelezve azt is, hogy közben mi történt Gyulán, Magyarországon és a nagyvilágban. A több száz fotóval és dokumentummal, Volent Zoltán korabeli “jókais” rajzaival illusztrált kötet szerzői a város történetének még egyáltalán nem feldolgozott területén kezdtek el dolgozni. A 96 oldalas album mellé CD is jár, így újra meghallgathatja majd a közönség a 2001-es Nosztalgiabuli 40 perces Lélu koncertjét. A könyv megjelenése már hagyományosan könyvbemutatóval volt egybekötve 2015. november 19-én. A Mogyoróssy János Városi Könyvtárban, a Simonyi Olvasóteremben a csilláron is lógtak, de az azt követő esti szakmai bemutatón is nagy sikert aratott a Kiskutya sétál az utcán című album.

Nézze meg a többi könyvünket és termékünket is!


Garanciális feltételek

Garancia: 1 év  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételGyula
Postázás2390 HUF

Mások ezeket keresték még