Karinthy Frigyes: Utazás a koponyám körül Szépirodalmi Könyvkiadó 1957


600 HUF 1.63 USD

Garancia: 3 nap  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. március 30.
Termékkód: 4376205
Megtekintések: 24
Megfigyelők: 0
Eladó adatai

benkovics (362)   
Fejér megye

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Ma, 05:02
Regisztráció: 2022. január 17.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Állapot:
Kötés típusa:vászon

1918 október 29-én Karinthy Frigyes ezt írta naplójába: "Úgy érzem, agyamban daganat képződött, vagy éles idegen tárgyat döftek bele, amikor ő meghalt - ezt a kést nem húzhatom ki többé belőle, mert hiszen ő halott marad..." Első felesége, az imádott Judik Etel volt a halott, 1918 őszén a spanyolnátha járvány áldozatául esett.
1936 tavaszán Karinthy agyában a legsúlyosabb következményekkel fenyegető daganat keletkezett. Szinte kizárt, hogy ez 1918-as naplófeljegyzésnek s az 1936-os betegségnek köze legyen egymáshoz, noha Karinthy több ilyen képtelen, fantasztikus megérzést produkált életében. De fantasztikus csodának számított Olivecrona, a világhírű svéd sebész sikeres agyműtéte is, amellyel meghosszabbította a nagy író életét.
1936 őszén jelennek meg a Pesti Naplóban az első folytatások Karinthy utolsó remekművéből, betegsége regényéből. A fantasztikus regény minden szava igaz. A beteg lelkiállapotának, és fizikai szenvedéseinek leírásán túl megírta benne a halálra ítélt ember és a tudomány együttes küzdelmét az életért, s a tudományba vetett hit győzelmét a kétkedések felett. Mindezt természetesen póztalanul és bölcs humorral.

242 oldal 19x13 cm

Garanciális feltételek

Garancia: 3 nap  

Fizetési opciók

Banki előre utalás

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-3 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
MPL - csomagautomata1425 HUF
MPL - házhozszállítás2915 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még