Virginia Woolf: Mrs. Dalloway/A világítótorony/Hullámok 1500.-Ft


1.500 HUF 4.08 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. március 21.
Termékkód: 4426199
Megtekintések: 26
Megfigyelők: 0
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

sharky1 (991)    
Heves megye

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 100%-ban40 perc alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Ma, 07:09
Regisztráció: 2018. június 18.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Állapot:kiváló
Kötés típusa:kemény kötés

Ezekbe a postai díjakba 6-8-10 könyv is küldhető mérettől, súlytól függően.Kérem nézzen szét további ajánlataim,termékeim között is!

Virginia Woolf: Mrs. Dalloway/A világítótorony/Hullámok

SZERZŐ:Virginia Woolf

SZERKESZTŐ:Domokos János

FORDÍTÓ:Tandori DezsőMátyás Sándor
Kiadó:Európa Könyvkiadó

Kiadás helye:Budapest

Kiadás éve:1987

Kötés típusa:Vászon

Oldalszám:736 oldal

Sorozatcím:A világirodalom klasszikusai

Nyelv:Magyar

Méret:19 cm x 11 cm

ISBN:963-07-4077-X

Megjegyzés:Három mű egy kötetben.

A jövő időt nem kell komolyan vennünk. Ez a fajta modern regény már javában létezik ekkor, és nem utolsósorban éppen Woolf munkássága révén, aki főművei közül már megírta a Mrs. Dalloway-t (1925) és A világítótorony-t (1927). Az előbbi fő erénye nem a módszerek újdonsága, hanem a tudattartalmak látszólagos káoszát elrendező tökéletes forma. Ahogy Németh László írja: "Ha a magukkal beszélő alakok szálló gondolatsora egy-egy kivetített szerpentin: Virginia Wolf a szerpentindobálás nagy művésze. Minden belső monológ a formaérző ízlés biztonságával szeli át a regényjátszóterét, s csak amikor az utolsó szalag is kirepült, látjuk, hogy az alakokat, csillárokat, pálmákat összeszövő háló egyetlen kitűnő formai gondolat. Nemcsak a szalagok futásirányából, kereszteződéseiből él ez a kép, de a színek feleseléséből s csavarodásuk ritmusából is. Clarissa gondolatai másképp ugrálnak, mint Peteré vagy az őrült Septimusé, más ritmusra és más színben. S e sok szín, e sok irány, e sokféle ritmus hangolódik össze a nemes fonadékban, amelyben női gyöngédség csipkézte ki a pszichológiai igazságokat, s a közelítő öregség melankóliája húzza le a boldog életkedvet."
A világítótorony középpontjában még hangsúlyosabban, mint az előző regényben, egy nőalak áll, de még jellegzetesebben woolfi módon: nagyrészt kisugárzása, lényének a többiekbe való szétáradása révén, amely mintegy az élet általános képének, látomásának a magjává válik. Némileg hasonló szerepet tölt be a Hullámok (1931) hat monologizáló szereplője melletti néma hetedik, Percival. Ez a könyv Woolf legmerészebb kísérlete a regényformával. Olyannyira, hogy akár regény terjedelmű prózakölteménynek is nevezhetnénk, vagy ha úgy tetszik, hat különböző tudattartalomra komponált zeneműnek.
A három mű: három fokozat az eltávolodásban a hagyományos regénycselekménytől az élet teljességének újfajta megragadásáig - keletkezésük nézőpontjából: három kísérlet, a mából nézve: három beteljesülés

TARTALOM

Mrs.Dalloway / Tandori Dezső5A világítótorony / Mátyás Sándor247Az ablak249Múló idő375A világítótorony395Hullámok / Mátyás Sándor463Utószó / Bécsy Ágnes713

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételEger
Foxpost - csomagautomata1639 HUF
Foxpost - házhozszállítás2459 HUF
GLS - házhozszállítás3950 HUF
MPL - csomagautomata1195 HUF
MPL - házhozszállítás2060 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még