Albert Schweitzer: Életem és gondolataim Gondolat Kiadó 1981


500 HUF 1.36 USD

Garancia: 3 nap  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. december 11.
Termékkód: 4476860
Megtekintések: 210
Megfigyelők: 0
Eladó adatai

benkovics (362)   
Fejér megye

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Ma, 12:27
Regisztráció: 2022. január 17.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Állapot:
Kötés típusa:vászon
Jellemző:illusztrált

Harmincéves volt Albert Schweitzer - a strasbourg-i egyetem teológiai fakultásának tanára, a teológiai szeminárium igazgatója, prédikátor és kírneves orgonaművész, amikor elhatározta, hogy hátat fordít addigi sikeres életpályájának, és "olyan feladatot vállal, amellyel közvetlenül az embert szolgálhatja". 1905-ben megkezdte orvosi tanulmányait, és 1913-ban, orvosi diplomával a zsebében s a saját pénzéből vásárolt orvosi felszereléssel, gyógyszerekkel elindult Afrikába, Gabon francia gyarmatra, hogy a párizsi evangélikus misszió lambarénéi állomásán megkezdje tevékenységét, és "ezzel törlesszen valamit az európaiaknak a színes bőrűekkel szemben fennálló adósságából". Rendelője egy ócska tyúkól volt, a betegeket a szabad ég alatt kezelte, és elhelyezésükre egy-két kezdetleges barakk állt rendelkezésre. 1925-ben Schweitzer áttelepítette kórázát a misszió területéről saját telkére, biztosítva ezzel, hogy "vállalkozása vallások és nemzetek felett álljon". A kórház azóta állandóan tovább épül. 1969-ben már 80 épülete volt, 600 beteget tudott ellátni és ugyanennyi kísérőt befogadni. A világ minden részéből érkeznek Lambarénéba önkéntes orvosok és ápolónők, hogy segítsék a kórház működését.
Az őserdő orvosa önzetlen, áldozatos emberbaráti tevékenységével kivívta a világ népeinek tiszteletét. 1952-ben elnyerte a Nobel-békedíjat.
Kötetünkben a következő írásokat adjuk közre Albert Schweitzer sok nyelvre lefordított munkáiból: Életem és gondolataim (önéletírás); Az őserdő peremén (beszámoló első lambarénéi tartózkodásáról); Levelek Lambarénéból (beszámoló második lambarénéi tartózkodásáról); három fejezet a Bach-monográfiából.

20x15 cm, 518 oldal

Szállítás: MPL házhozszállítás, MPL Postapont, MPL Postapartner, MPL csomagautomata

Garanciális feltételek

Garancia: 3 nap  

Fizetési opciók

Banki előre utalás

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-3 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
MPL - csomagautomata1425 HUF
MPL - házhozszállítás2915 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még