A hirdetés lejárt, a termék nem kelt el. A gombra kattintva jelezheti az eladónak, hogy érdekli a termék és kérheti a hirdetés újraindítását.
Érdekel a termék

Ágh István Virágárok Visszaemlékezések


1.000 HUF 2.73 USD

Garancia: örökös  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. március 31.
Termékkód: 4943466
Megtekintések: 173
Megfigyelők: 0
Eladó adatai

mubarat (441)   
BUDAPEST

Válaszadás: 100%-ban1 óra alatt
Pozitív értékelések: 98.36%
Utolsó belépés: Ma, 03:42
Regisztráció: 2013. szeptember 23.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Állapot:kiváló
Jellemző:első kiadás

Ágh István Virágárok Visszaemlékezések

https://epa.oszk.hu/00300/00381/00007/tarjan.htm

  • "Árokba ​jutottunk derékig, míg körülöttünk virágzott a part, nemcsak a pasaréti Virágárok utcában, ahonnan a villa-hajóra olyan sokan kimásztunk, menekültünk életünk jobbra fordulásáig, de az egész Hűvösvölgyre hajló városrészben volt valami vigasztaló, vonzó, odavitt bennünket az 5-ös busz kék járata a sötét kerületekből.
    Erdély Miklósnak köszönhettük, aki árokba taszított szellemi létével hasonlított hozzánk, és szívesen fogadott a kertben, a körös-körül ablakos szobában feleségével, Szenes Zsuzsa textilművésszel együtt…
    Ott húzta meg magát saját lakáshoz készülődőn vagy menekülőben Makovecz Imre, akit inkább az Építész-pincében láttam, Keszthelyi Rezsőék, bár Rezső inkább a Gyergyó presszóban nézte a tévét pohara fölül, Parancs János nyolcéves párizsi kriptamagányból jött vissza Kati menyasszonya közelébe, hogy majd a közeli Lotz Károly utcába nősüljön át, s mint akik tudják, milyen az egyedüllét, milyen jólesik a szeretet, mghívták Kormossal szentestére, a „vietnami fiúkat”, ahogy Kati becézett bennünket, családiasan mentettek a karácsonyi otthon-egyedüllét depressziójától…"

A Virágárok utca 6/B. – a kötet címadó írásának pezsgő életű színtere – csak egyik, átmeneti otthona menedéke volt a hatvanas-hetvenes években Ágh Istvánnak, aki ebben a könyvében életének akkori színtereit lírai hangú visszaemlékezésekben idézi föl, és eleven portrékat rajzol barátairól, művésztársairól.
A költő-testvér Nagy László, az irodalmi életből kiszorított, magányos Sinka István alakját örökíti meg, majd Szabó István alakját örökíti meg, majd Szabó István – a „paraszt-Csehov” – és Kamondy László, Kondor Béla, a festő, Kormos István és Pilinszky János, Nemes Nagy Ágnes, Sarkadi Imre és a filmkritikus B. Nagy László, a szobrász Schéner Mihály és a zenetudós Víg Rudolf, Huszárik Zoltán filmrendező és a magyar avantgárd vezéregyénisége, Erdély Miklós elevenedik meg az írásokban: a szellemi élet akkoriban többnyire háttérbe szorult, politikai okokból „árokba taszított” egyéniségei, akik napjainkban már elképzelhetetlen összhangban éltek együtt, akiket közös sors alakította együvé tartozás érzése és szoros baráti szálak fűztek egymáshoz.
Ágh István nem csak művészekre figyel: emlékezetes portrékat rajzol hétköznapi emberekről is, idős asszonyokról, iparosokról, lakókörnyezetének furcsa figuráiról. A kötet végén külföldi utazásokról számol be: a prágai sörözők világáról, a varsói őszről, egy ohridi költőtalálkozóról és olaszországi utazásáról.

Garanciális feltételek

Garancia: örökös  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételBudapest
Postázás1070 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még