A hirdetés lejárt, a termék nem kelt el. A gombra kattintva jelezheti az eladónak, hogy érdekli a termék és kérheti a hirdetés újraindítását.
Érdekel a termék

Tájképek a Magyar Nemzeti Galériában - Telepy Katalin 500 Ft


500 HUF 1.36 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. április 05.
Termékkód: 4954737
Megtekintések: 314
Megfigyelők: 0
Eladó adatai

Zicsibe (450)   
Komárom-Esztergom megye

Válaszadás: 91%-ban4 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Ma, 12:03
Regisztráció: 2012. január 03.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Állapot:
Kötés típusa:kemény kötés
Jellemző:illusztrált

Tájképek a Magyar Nemzeti Galériában

Telepy Katalin

A ​tájkép a festészet kedvelt témája. A múlt század elejétől, a magyar művészet egyértelműen nemzetivé válásától kezdve szinte mindegyik festő munkásságában találunk tájképeket. Markó Károly alkotásain a klasszicizmus aranyos derűje csillog, Ligeti Antal, Telepy Károly, Székely Bertalan a honi tájat fedezik fel, némileg romantikus szemszögből. Munkácsy Mihály és Paál László francia földön festettek ugyan, de erdő- és parkrészleteik – mint egész életművük – a magyar művészet része. Szinyei Merse Pál, Mészöly Géza tájain már e napfény és friss levegő üde remegését érezzük, ez jellemzi a nagybányai festők, elsősorban Ferenczy Károly új távlatokat nyitó festészetét is. A XX. század elején született tájaknak egyre gazdagodik emocionális tartalma, gondoljunk Csontváry Kosztka Tivadar, Mednyánszky László, Czóbel Béla vagy Tihanyi Lajos műveire. Az alföldi festészet komor színeit Tornyai János és Koszta József képviseli. A két háború közötti időszakból kiragyognak Egry József káprázatos nap-látomásai, Szőnyi István képeinek fényözöne és Bernáth Aurél színeinek finomsága. Barcsay Jenő tájait a felület szigorú megszerkesztettsége jellemzi, Bene Géza, Gadányi Jenő művein félelmetes erők feszülnek. A Magyar Nemzeti Galéria legszebb tájképeit bemutató tanulmány szerzője, Telepy Katalin, az egyes képek elemzése mellett a magyar tájképfestészet történetét is ismerteti.

Képeken látható állapotban.

Személyes átvételre Tatán van lehetőség, vagy postázni tudom.

.A postai díj csak tájékoztató jellegű, függ a választott szolgáltató

díjszabásától.

rsz

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételTata
Postázás1200 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még