STEFAN ZWEIG: EMBEREK, KÖNYVEK, VÁROSOK - 1939. (104)


1.500 HUF 4.10 USD

Garancia: 3 nap  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. április 24.
Termékkód: 4967656
Megtekintések: 3
Megfigyelők: 0
Eladó adatai

Klarissza555 (79)    
Pest megye

Hitelesített felhasználó

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Tegnap, 17:59
Regisztráció: 2017. augusztus 02.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Kor:20. század
Állapot:közepes
Kötés típusa:vászon
Jellemző:első kiadás

ELADÓ A FOTÓKON LÁTHATÓ ÁLLAPOTÚ KÖNYV:

STEFAN ZWEIG: EMBEREK, KÖNYVEK, VÁROSOK

Fordító: BALASSA JÓZSEF

Kiadó; Rózsavölgyi és Társa, Budapest

Nyomda: Krakauer-nyomda

Kötés: keménytáblás vászon

Állapot: közepes

388 oldal

Méret: Szélesség: 14 x 21,5 cm

Súly: 388 kg


STEFAN ZWEIG:1881–1942

Zweig Bécsben született, a Morvaországból bevándorolt, jómódú textilgyáros, Moritz Zweig és a gazdag zsidó kereskedő családból származó Ida Brettauer fiaként.

A húszas években írta meg legjobb novelláit.

1942. február 22-én a hatvanéves író második feleségével, Charlotte Altmann-nal együtt a brazíliai Petrópolisban búcsút mondott az életnek és öngyilkosságot követett el. Minden elismerés, tisztelet ellenére, amelyet Brazíliában kapott, nem tudta feledni hazáját, ahol időközben a nácik sárba tiporták a nevét, írásait betiltották és könyveit máglyákon égették el. Elhatározása, hogy öngyilkos lesz, akkor vált véglegessé, amikor a rádiók és a lapok világszerte a náci csapatok diadalmas előrenyomulásáról adtak hírt. Gondosan készült az önkéntes halálra, a végzetes nap előtt már jó ideje mindig magával hordta a mérget tartalmazó üvegcsét. Megható sorokban elbúcsúzott mindazoktól, akik közel álltak hozzá.

A KÖNYVBŐL:

"Több ízben ajánlották már barátaim, hogy egy kötetbe foglalva, adjam ki elmélkedő prózai dolgozataimnak gyűjteményét. De ennek az ösztönzésnek mindig ellene szólt egy el nem nyomható aggodalom. Az én felfogásom szerint a lelkiismeretes író minden könyvének szerves egységnek kell lennie és nem azzal kell elhitetnie az egységet, hogy két könyvtábla közé van kötve. Csak azon a legfelsőbb fokon, amidőn az időtálló egyéniség jelentősége fontossá teszi minden egyes megnyilatkozását, van jogosultsága a belsőleg össze nem függő dolgozatok összekapcsolásának. Sohasem voltam eléggé elbizakodott, hogy ezt magamnak is megengedjem. Tehát halasztgattam évről-évre, de végre mégis az idő kényszerített rá. Mert harminc évnyi irodalmi világszemlélet már magában is a kornak egy zárt területe, már nem egy hiú egyéniségnek élményeit és véleményét tükrözi, hanem egy nemzedék világ felfogását és eseményeit. Fiatalabbakkal beszélgetve, már gyakran éreztem, hogy események és alakok, akiket én még közvetlen jelennek érzek, az ő számukra már történetiek, tehát más értelemben látják őket jelentőseknek és tanuságtételt követelnek azoktól, akiknek a sors megadta a lehetőséget vagy képességet, hogy velük együtt lehettek."

"Ezek találkozások emberekkel, városokkal, könyvekkel, képekkel, zenével, egy néha lelkesítő, máskor kiábrándító korszakkal. Némelyeknek talán hiányozni fog egy terület, még pedig az, amely ma, sajnos, sokak előtt a legfontosabb lett: a politika. S ha ez a könyv szellemi értelemben valóban egységes, csakis a minden pártok fölött állás akarással alázatosan, de híven szolgáljam elpusztíthatatlan ideálunkat: az emberek, érzületek, kultúrák és nemzetek közötti kölcsönös emberi megértést."

SZÍVESEN AJÁNLOM!

Személyes átvétel - időpont egyeztetéssel: TÖRÖKBÁLINTON,

vagy 5.000,- Ft össz-értékű vásárlás esetén :

BUDAPEST VI. KERÜLET, vagy a KELENFÖLDI PU. PARKOLÓJÁBAN.

Ha a kedves vevő kéri, futárral is - előre utalással - megoldható a szállítás.

A mostani árak: MPL AJÁNLOTT LEVÉL HÁZHOZ, BUBORÉKOS BORÍTÉKBAN: 1.800,- Ft, MPL automatába: 1.195,-Ft FOXPOST automatába 1.639,- de MINDIG AZ AKTUÁLIS tarifa szerint, amit egyeztetünk a vásárlás előtt.

Garanciális feltételek

Garancia: 3 nap  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-3 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételTörökbálint
Postázás1800 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még