Banner Zoltán: Teremtő önvédelem


1.500 HUF 4.14 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. június 25.
Termékkód: 5116728
Megtekintések: 133
Megfigyelők: 0
Eladó adatai

KonyvDealer (104)  
BUDAPEST

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 100%-ban1 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Ma, 06:08
Regisztráció: 2022. január 26.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Állapot:
Kötés típusa:puha kötés

Banner Zoltán: Teremtő önvédelem

(Az erdélyi magyar naivok és ábrázoló népi mesterek művészete)

Banner Zoltán erdélyi művészettörténész és művészeti író több évtizedes kutató és gyűjtőmunkáját összegzi ebben az egyszerre derűs, groteszk, drámai, tudományos és költői képeskönyvben, melynek kézirata 1994-ben elnyerte a Magyar Könyv Alapítvány pályázatának fődíját.
A naiv művészet témakörében - Magyarországon és Európában - e műfajban az utóbbi időben amúgyis ritkán megjelenő irodalomhoz szolgáltat felfedezés erejű példát a huszadik századi erdélyi magyar naiv művészet. Hiszen az egész világon főként festészete és részben szobrászata révén számontartott naiv-laikus alkotótevékenység a magyar kultúrának ebben a legszínesebb régiójában, Erdélyben, kiterjed a legkülönbözőbb nyersanyagokból dolgozó kézműves és háziipari mesterségek - szövés, varrás, fazekasság, kovácsmesterség, csipkeverés, gyékény-, háncs-, vessző-, raffiakötés stb. körére is. De kiemelkedően gazdag és kifejezésben rendkívül változatos az erdélyi népi szobrászat, amely a kisplasztikától a fejfaállításon keresztül a monumentális műfajokig a plasztikai ábrázolás valamennyi területén virágzik. Mindezt lenyűgöző erővel szemlélteti az a közel 100 színes és majdnem 200 fekete-fehér fotó, amely a naívi és népi alkotás jövőjére is eredeti módon kitekintő szerző szövegét kíséri.
Banner Zoltán látványos, szép könyvén át a millecentenáriumi ünnepségekre hozzánk vagy hazalátogató külföldi olvasó-néző is közelről és mélyre pillanthat a magyarság jelenkori szellemi arculatába.

Fizetési opciók

Banki előre utalás

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 3-5 munkanap
Foxpost - csomagautomata 1200 HUF
Foxpost - házhozszállítás 2200 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még