Ez a termék elkelt. Hasonló tétel kereséséhez használja a keresőt vagy tekintse meg a kapcsolódó hirdetéseket.

Balázs Győző: Húsok és húskészítmények


Szeretné megtekinteni mennyiért kelt el?
Az eladási ár megtekintéséhez jelentkezzen be vagy regisztráljon.

Más tárgyak eladási ára is érdekli? Lépjen az Archív Katalógus oldalra.
Eladás ideje: 2024. márc. 20. 12:28

Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. június 29.
Termékkód: 5124558
Megtekintések: 162
Megfigyelők: 1
Eladó adatai

KonyvDealer (103)  
BUDAPEST

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 100%-ban1 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Tegnap, 05:09
Regisztráció: 2022. január 26.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Állapot:kiváló
Kötés típusa:puha kötés

Balázs Győző Húsok és húskészítmények

(Mindennapi gondolatok és hasznos tanácsok egy állatorvos gyakorlatából)

Tisztelettel köszöntöm Kedves Olvasóimat!
Nagyon örülök, hogy írásomat kézbe vették. Bízom benne, el is fogják azt olvasni. Én magam azon leszek, hogy rövidre fogva, közérthetően foglaljam össze a szükséges ismereteket. Talán nem lesz ez nagyon könnyű olvasmány, mégis úgy gondolom, érdemes belevágni, mert segítséget fog nyújtani a szakmát most tanuló fiatalok, a húsiparban, a kereskedelemben és a vendéglátásban dolgozók, a háziasszonyok, valamint a húst fogyasztók széles táborának. Állatorvos vagyok. Közel 45 évet dolgoztam a gyöngyösi vágóhídon. A Heves Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerellenőrző Szolgálat hatósági állatorvosa voltam. Sok százezer szarvasmarha, sertés és juh húsvizsgálatát végeztem el. Láttam ezeket az állatokat élve, majd levágva egyaránt. Csupasz kezemmel áttapintottam belső szerveiket, húsukat. Megtekintettem színüket, éreztem illatukat. A húsipari technológiát az első perctől kezdve megpróbáltam ellesni az akkori kiváló szakemberektől. Bőven állt rendelkezésemre értékes irodalmi anyag, amiből húsipari ismereteimet folyamatosan fejleszthettem. Közben az egyetemen bakteriológus-immunológus szakdiplomát szereztem, majd kijutottam Kulmbachba, a német szövetségi húskutató intézetbe (BAFF) is. A húsipari munka igen nehéz, de gyönyörű és művészi feladatot ró arra, aki azt vállalja. Persze, mindez csak akkor igaz, ha a feladatkört jól látják el. Komoly szaktudás, tisztesség, állandó odafigyelés, a lényeglátás és a gyors döntés képessége kell ehhez még akkor is, amikor a napi munka vége felé már nagyon elfáradtak a munkát végző emberek. Nem elég csak tenni, de érteni is kell a dolgokat. Kiváló élelmiszert kell előállítani, és eközben még talpon is kell maradni.

Fizetési opciók

Banki előre utalás

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 3-5 munkanap
Foxpost - csomagautomata 1200 HUF
Foxpost - házhozszállítás 2200 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még