Zengő – Ökológia, politika és társadalmi mozgalom a Zengő-konfliktusban


1.000 HUF 2.78 USD

Garancia: 180 nap  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. július 06.
Termékkód: 5138282
Megtekintések: 108
Megfigyelők: 0
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

aqua (2802)    
BUDAPEST

Válaszadás: 100%-ban2 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Ma, 17:35
Regisztráció: 2011. július 11.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Állapot:kiváló

Zengő – Ökológia, politika és társadalmi mozgalom a Zengő-konfliktusban

Hogy miért szerepel a címben a zengő kis betűvel? Mert úgy gondoljuk - ebben egyébként egyetértve a lokátorpártiak többségével -, hogy a Zengő ügye szimbólummá vált. Túlmutat önmagán, messze nem csupán a konkrét helyről, azokról a fákról és virágokról, annak a tájnak a képéről szól, hanem minden más fenyegetett környezeti értékről, sőt a jogállamiságról, a politikai kultúráról is.

A könyv alapvetően két célt szolgál. Elsősorban azokhoz az állampolgárokhoz, civil szervezetekhez kíván szólni, akik úgy érzik, valamely helyi környezeti kérdésben szemben állnak a helyi, regionális, esetleg az országos hatalmi szervekkel, és helyzetüket reménytelennek érzik. Tudjanak róla, hogy nincsenek egyedül! Tudjanak arról, hogy egy „mindenki ellenünk van” szituációból is ki lehet kerülni győztesen!

Ismerjék meg azok történetét, akik egymással, más, nem helyi civil szervezetekkel és lelkes, ismeretlen önkéntesekkel összefogva, a nyilvánosság erejét felhasználva védelmezték, védik saját életterüket. A könyv talán legfontosabb célja demonstrálni: egy sikeres fellépéshez csak olyan csoda szükséges, aminek lehetősége minden közösségben ott van. A helyi közösségeket meg kívánjuk erősíteni abban - a mai globalizálódó világban folyamatosan támadott - hitükben, hogy a helyi természeti és közösségi értékek és érdekek védelme az ország jövőjének záloga. Hogy ezek az értékek és érdekek nem lehetnek a helyi vagy országos politika játékszerei.

A könyv ugyanakkor frappáns választ ad a többek között a Zengő-konfliktus hatására felerősödött zöldellenes propagandában újra és újra megjelenő sztereotípiákra, érvekre. A könyv szerkesztője (a sajtóban megjelent interjúk, cikkek segítségével) igyekezett felsorakoztatni a zöldek filozófiáját, tevékenységeit meg nem értők vagy éppen ellenzők által gyakran hangoztatott gondolatokat, s ezekre kompetens, racionálisan elfogadható válaszokat adni.

Ajánljuk a könyvet mindazoknak, akik hajlandók eljátszani azzal a gondolattal, hogy a Zengő-konfliktus mérföldkő a magyarországi politikai kultúra és a társadalmi mozgalmak fejlődésének szempontjából, és nem ijednek meg annak lehetőségétől, hogy a helyi közösségek és a felelős civil szervezetek az eddigieknél jóval hatékonyabban befolyásolják a politika döntéshozatali folyamatait. Ezzel egy kis lépést megtéve a demokrácia egy fejlettebb formája, a részvételi demokrácia felé.

Garanciális feltételek

Garancia: 180 nap  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
Személyes átvétel Budapest
Postázás 1070 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még