Kazinczy Ferencz utazásai


5.990 HUF 16.58 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. július 24.
Termékkód: 5166301
Megtekintések: 165
Megfigyelők: 0
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

gutenberghaz (39)   
Pest megye

Válaszadás: 100%-ban10 óra alatt
Pozitív értékelések: 97.14%
Utolsó belépés: Ma, 12:20
Regisztráció: 2023. február 17.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Kor:19. század
Állapot:
Kötés típusa:kemény kötés

Kiadó: Ráth Mór, Budapest, 1873. könyvkötői kötés, 261 oldal, 17 cm x 12 cm Uj lenyomás. Nyomatott Vodianer F.-nél, Pest.

Előszó: Az olvasó e kötetben Kazinczy régibb és újabb utazásait veszi; amazokat, az 1789-dikieket, híven a szerint, mint az Orpheusban állottak: a szerző azokon nem változtatott soha, s mutatják a kecses és könnyed előadás mesterét úgy mint a későbbiek, melyek a sok átdolgozás által nem mindig nyertek; ezek közöl a Pannonhalmi Utat azon kézirat szerint, melyet kevéssel halála előtt készíte, toldásokkal, változtatásokkal; s egy egész szakasz kihagyásával. E kézirat saját keze mesterünknek, a magyar akadémia levéltárában áll. Ugyan ebből vétetett „Nógrád és Gömör",mely itt először lát világot.

Az Erdélyi Leveleknek nem kevesebb mint öt példánya volt előttünk, t. i. a második dolgozás, nem tudjuk, mely évből (az elsőt tűz emészté el), a harmadik, 1824-ből, melyet már 1827-ben követett egy negyedik, még levélalakban, de már számos beiktatásokkal, mik az egésznek időbeli egységét nem ritkán zavarják; egy ötödik, 1828-ból, a levélalak felbontásával, szakokra osztva, s azon rendeltetéssel, hogy az akkor megindított „Pályám emlékezetéhez" hetedik könyvül soroztassék; mig végre 1831-ben belőle, az ugyanazon évi pannonhalmi stb. naplókkal együtt, egy új kötet alakult „Utazásim" czím alatt: s ez a hatodik dolgozat, ötödik a meglévők köztt.
Ennyi, s ily különböző kéziratok között mindazáltal nem volt nehéz a választás.

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-3 munkanap
Személyes átvétel Budapest IV.
Postázás 1500 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még