Knight William: Az aesthetika története


2.490 HUF 6.79 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. augusztus 03.
Termékkód: 5184721
Megtekintések: 128
Megfigyelők: 0
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

gutenberghaz (39)   
Pest megye

Válaszadás: 100%-ban8 óra alatt
Pozitív értékelések: 97.22%
Utolsó belépés: Tegnap, 07:52
Regisztráció: 2023. február 17.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Kor:19. század
Állapot:közepes
Kötés típusa:kemény kötés
Jellemző:első kiadás

Kisfaludy-Társaság-Franklin-Társulat Magyar Irod. Intézet és Könyvnyomda kiadása, Budapest, 1915, könyvkötői kötés, 515 oldal, 18 cm x 12 cm, a Franklin-Társulat Nyomdája nyomása, Budapest. A magyar aesthetika történetével kiegészítette Jánosi Béla.

Bevezetés (részlet).
A szépről való bölcseleti gondolkozás vázolásához nem elég a főbb elméleteknek technikai körvonalaikban való puszta időrendbeli felsorolása. Viszont az sem vezetne czélhoz, ha pontosan idézgetnénk a legfontosabb értekezésekből, melyek az ókortól kezdve ránk maradtak. A szószerinti kivonatok, még a világ legnagyobb íróiból is, - habár önmagukban véve bámulatosak - épen olyan élettelenek lesznek, mint azok a kötetek, melyekből kiszedték őket. Az összefüggés nélküli bölcseség «arany kincstára» hamar elveszti jellegét s vassá, vagy agyaggá lesz. Hogy bármely tárgyról vallott felfogás történetével életrevaló módon foglalkozhassunk, szükséges annak feltüntetése, hogy a theoriák miként alakultak ki, miként voltak szociális, valamint intellectuális okok okozatai s gyakran egy nemzet életében homályos jelenségek eredményei.
Különösen az aesthetika területén számos csiráját megtaláljuk a később kialakuló elméletnek a világ primitiv művészetében. Semmiféle ornamentum legősibb kisérletét sem tulajdoníthatjuk véletlen szeszélynek vagy a képzelet játékának. Már ez is a szép reális, bár még kezdetleges perceptiójának eredménye; a szépítésben ezután minden siker új belátásra ébresztette a művészt...

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-3 munkanap
Személyes átvétel Budapest IV.
Postázás 1500 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még