Hans Habe (Békessy János) - Az ördög ügynöke / Apák vétke / A primadonna


db x 900 HUF 2.49 USD
Elérhető: 3 db

Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. augusztus 18.
Termékkód: 5210657
Megtekintések: 244
Megfigyelők: 1
Eladó adatai

LacusPelso (443)   
Somogy megye

Válaszadás: 100%-ban1 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Ma, 04:38
Regisztráció: 2018. január 24.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Állapot:kiváló
Kötés típusa:kemény kötés
Magyar/világirodalom:magyar irodalom

Újszerű kaland, krimikönyvek a neves írótól - keménykötésű, vastag, 900 Ft./db.

  • Apák vétke - 320 oldalas, 350 gr. (levélként postázható)

Hans Habe nagyregénye huszadik századi apa-fiú konfliktust állít a középpontjába. Megjelenése után hosszú évekig tartó heves vitákat váltott ki. Az idősebb Wendelin a Harmadik Birodalom elismert, híres filmrendezője volt. Fia, Christoph elundorodik apja eszméitől, és helyét keresi a háború utáni világban. Izraelbe utazik, egy kibucban dolgozik másfél évig zsidó néven, majd a "vasfüggöny” mögött próbál magára találni: Lengyelországban, és az ötvenhatos forradalom leverése utáni Magyarországon. Elutazik Tiszaeszlárra is, hogy közelebbről megismerje a magyar falut, ahol pár évtizeddel korábban rituális gyilkossággal vádolták meg a zsidó közösséget. Útjain egy híres zongoraművész lánya, Martha szerelme kíséri. A megnyugvást egy Isten háta mögötti kis faluban találja meg.A regény rengeteg információval szolgál az ötvenes évek Németországáról és Izraeljéről. Betekinthetünk az 56-os forradalom utáni Budapest életébe. Megismerhetjük a német színház és film világát az ötvenes években, akárcsak a müncheni októberi népünnepély színes forgatagát. Az ízig-vérig modern regény az első laptól az utolsóig rendkívül izgalmas olvasmány.

  • Az ördög ügynöke: 392 oldal, 500 gr. (csomagként postázható)

Csaló, hazug, hitszegő, tolvaj, áruló
- George Droste mindez egy személyben. Olyan férfi, aki fenntartás nélkül elszegődik bármiféle hatalom szolgálatába, s hajlandó elkövetni bármilyen bűnt, ha megfizetik az árát. Nincs lelkiismerete. Nincsenek gátlásai Ő a tökéletes kém. Mígnem találkozik egy asszonnyal, egy másik férfi feleségével...
A gyönyörű Norával való végzetes viszonya halálos fordulatot ad különös, kockázattal teli pályafutásának. George Droste nem közönséges kém. Ő az ördög ügynöke.
"Lélegzetelállítóan izgalmas olvasmány, cselekménye pillanatig sem lankad - cinikus, leleményes melodramatikus -, s oly agyafúrtan kukkant be a budoárok függönye mögé, mint Casanova óta senki más..."

  • A primadonna - 359 oldalas, 440 gr. (levélként postázható)

A neve Marianne Gaston. Gyönyörű a hangja, de gyötrődik, mert szépséges nővére mellett előnytelen, rút kiskacsának érzi magát. Találkozik dr. Thomas Renn plasztikai sebésszel, és reméli, hogy a férfi megadhatja neki azt, amit a természet megtagadott tőle. A sebész és Jean Savoir, a fiatal párizsi zenekritikus között ingadozik, hol kétségek között, hol a boldogság csúcspontján. Milánó, Párizs, Bécs, New York – az egész világ a híres, szerelmes, ugyanakkor folytonos botrányokba keveredő énekesnő lábai előtt hever. A csillogó operaházak és az óriási tévéstúdiók homlokzata mögött annak az asszonynak a sorsa tárul fel, aki állandóan azzal a kérdéssel viaskodik: minden-e a külső szépség vagy helyettesíthető-e a belső szépséggel? A belső szépség azonban mindig csak a szerelemmel együtt bontakozik ki…

- HANS HABE - (Békessy János)

Info: https://hu.wikipedia.org/wiki/Hans_Habe

1920-ban került családjával Bécsbe. Érettségi után, 1931-től a Bécsi Egyetemen német-filológiát, majd Heidelbergben jogot tanult. Újságírói pályája 1929-ben kezdődött Bécsben a Wiener Sonn und Montagszeitungnál riporterként. Itt használta először a Hans Békessy kezdőbetűiből alkotott Habe nevet. Bécsi tudósítója volt magyar lapoknak, gyakran járt Budapesten. 1934-ben Genfben a Genève Presse Service kiadótulajdonosa és szerkesztője volt. 1935-1936 között népszövetségi tudósítója volt a Prager Tageblattnak és a Neue Wiener Journalnak. Első regénye: Drei über die Grenze 1937-ben jelent meg. 1940-1945 között az USA-ban élt. 1944-ben a Radio Luxemburg és a 12. Amerikai Hadsereg Hangja rádió igazgatója volt. Európába a háború befejezése után mint az amerikai hadsereg sajtótisztje tért vissza. Németországban a Neue Zeitung (1945-1946), majd a Münchener Illustrierte, a Sonntagszeitung és az Echo der Woche főszerkesztője volt. 1970-től a Welt am Sontag hírmagyarázója volt. Az 1960-as évektől Svájcban, Asconában lakott feleségével, Balla Lici színésznővel. 38 regénye jelent meg, a legtöbbje világnyelvekre fordítva is. A Küldetés című regényéből Szántó Erika rendezésében film készült Budapesten Küldetés Evianba címmel. Regényei sorra jelennek meg magyar fordításban.

Átvehető Siófokon, vagy postázom.

Kérem tekintse meg a többi termékem is, összevont vásárlással jelentős postaköltséget takaríthat meg.

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
Személyes átvétel Siófok
Postázás 1350 HUF
Foxpost - csomagautomata 1500 HUF
MPL - csomagautomata 1211 HUF
MPL - házhozszállítás 2915 HUF
PostaPont 1350 HUF
Egyéb 1350 - 1480 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még