FORGATAG – a Pannonhalmi bencés gimnázium diáklapja 1. szám, Ritka!


5.500 HUF 14.96 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. november 26.
Termékkód: 5353102
Megtekintések: 133
Megfigyelők: 1
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

bepet (68)    
Pest megye

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Tegnap, 18:19
Regisztráció: 2017. október 16.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Állapot:
Kötés típusa:puha kötés
Jellemző:első kiadás

FORGATAG – a Pannonhalmi bencés gimnázium rendszerváltás előtti diáklapja 1. száma, ritka antikvár példány,

A gimnázium rendszerváltás előtt megjelenő újságja volt, a Forgatag. Az ötletet, hogy az újság iskolaújság legyen, az olasz gimnázium Picolo nevű újságja adta, amire később a lapban gyakori hivatkozások is találhatók. Korzenszky Richárd igazgató az újsághoz megszerezte a hatósági jóváhagyást, ami a gyakorlatban azt jelentette, hogy az újság minden számának kéziratát sokszorosítás előtt be kellett mutatni a Győr-Sopron megyei Tanács Egyházügyi Titkárának, Horváth Antalnak. Ő a kéziratra rávezette az engedélyezést, az engedélyezett példányszámot (300 példány), aláírta és természetesen pecsétet is tett rá.

A Forgatag első száma 1985. május 5. keltezéssel jelent meg, négy oldalon, amit még hat további szám követett. Az újság utolsó, 7. száma 1987. február 28- án látott napvilágot. A felelős szerkesztő végig Korzenszky Richárd, az első négy szám szerkesztője Soóki-Tóth Gábor, a többié Durucz László volt.

Az újságnak egy három-négyfős állandó munkatársi gárdája volt, a megjelent írások szinte kivétel nélkül az ő művűk. Felsoroljuk az „újságírókat” azzal, hogy az eseti tudósítások, úti beszámolók szerzői nem szerepelnek közöttük: Dudás Tamás, Gyenes Szilárd (irodalom, versek), Ilosvai Gábor, Kammermann Csaba (sport), Pénzes Zoltán és természetesen a két szerkesztő, Soóki-Tóth Gábor és Durucz László.

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz
Postai utánvétel

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-3 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételDiósd
Postázás1500 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még