Bernhard Grzimek és Michael Grzimek: A Serengeti nem halhat meg


1.600 HUF 4.35 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. október 31.
Termékkód: 5358815
Megtekintések: 100
Megfigyelők: 0
Eladó adatai

KonyvDealer (103)  
BUDAPEST

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 100%-ban1 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Ma, 06:44
Regisztráció: 2022. január 26.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Állapot:
Kötés típusa:kemény kötés

! A kötet külső papírborítója hiánytzik !

Táncsics Kiadó, 1968

254 oldal

Bernhard Grzimek és Michael Grzimek: A Serengeti nem halhat meg

367000 állat hazát keres - (#Útikalandok 72.)

A Serengeti nem halhat meg nem "Afrika-könyv", legalábbis a szó szokásos értelmezésében nem az. Szerzői nem puskával, hanem injekciós fecskendővel és filmfelvevőgéppel "vadásztak", nem trófeákat gyűjtöttek, hanem színes nyakörveket akasztottak a zebrák nyakába...
Nem is "repülős-könyv", bár az ötvenéves tudós pilótavizsgát tesz, és fiával kettesben, kis egymotoros repülőgépen vág neki a kalandos repülőútnak Frankfurtból Kelet-Afrika belsejébe. Nem "repülős-könyv", pedig szerzői mesteri tudást igénylő repülő-feladatokra vállalkoznak, melyek egyike a fiatal Michael életébe kerül.
Az sem, amit általában "állat-könyvnek" szokás nevezni. Pedig a Serengeti hatalmas állatcsordáinak életét ábrázolja, a zebrákét, gnukét, gazellákét, oroszlánokét, hiénakutyákét, struccokét, sőt még a mérgeskígyókét is. Csakhogy a két tudós nem sző romantikus történeteket, hanem mélyrepülésben számlálja az előzőleg befogott és megjelölt állatokat, követi vándorútjukat, hogy megállapítsa, milyen sors vár rájuk, ha a Nemzeti Park határait az angol hatóságok megnyirbálják. Az eredményről könyvet írnak és színes filmet készítenek. A könyv Európa csaknem minden országában megjelent és sikert aratott, a film pedig Oscar-díjat kapott.
Még csak annyit: fia halála után az apa, Bernhard Grzimnek folytatja a munkát, most már Tanzániában, ahol többé nem a meglevő Nemzeti Parkok fennmaradásáért kell harcolnia, hanem újak létesítését segítheti. Mindent egybevetve, különös, izgalmas könyv ez, melyre sokáig emlékezni fognak az Útikalandok olvasói.

Fizetési opciók

Banki előre utalás

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 3-5 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Foxpost - csomagautomata1200 HUF
Foxpost - házhozszállítás2400 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még