Magyar szókincstár (Új)

Rokon értelmű szavak szótára

8.393 HUF 23.20 USD

Garancia: 1 év  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. november 02.
Termékkód: 5363657
Megtekintések: 184
Megfigyelők: 0
Eladó adatai

Tintakonyvkiado (1)  
BUDAPEST

Válaszadás: 100%-bantöbb nap múlva
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: 2024. április 29.
Regisztráció: 2023. november 02.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Állapot:kiváló
Kötés típusa:kemény kötés

Anyanyelvünk, a magyar nyelv nemzeti kul­túránk hordozója. Szabatos, színes, helyes hasz­ná­latához nyújt segítsé­get szótárunk, amely gazdag tá­ra a rokon értel­mű szavak­nak, más néven szino­ni­mák­nak, és feltünteti a szavaknál na­gyobb lexikai egy­ségeket (szó­kapcsolato­kat, szólá­sokat, köz­mon­dáso­kat) is. A ma­gyar szótárirodalomban el­sőként közli a szavak ellen­tétét, an­tonimáját.
A Magyar szókincstár 25 500 vastag be­tűs címszót tartalmaz. A szó­cikkek­ben található szavak száma 80 600. A szótár szer­zői 14 400 szónak, szino­nima­sor­nak adták meg az el­lentétét. Több mint 3800 közmon­dás, szólás található benne 760 címszó alá besorolva. A mai köz­nyelv sza­vain kívül szép számmal szere­pelnek benne régies, nyelvjárási és idegen hang­zású sza­vak, de nem maradtak ki a diák­nyelv lexi­kai elemei és a szleng jellegű kifejezések sem.
A Magyar szókincstár tudományos igényű kíná­lati szótár, amelyben haszná­lója meg­találja és kivá­laszthatja egy-egy címszó tágan értelmezett szino­ni­mái közül a legmegfelelőbbet.
A többéves gyűjtőmunka során nyel­vé­szek, egyetemi és főiskolai tanárok 28 ko­rábban megjelent szótárt dolgoztak fel. Az összegyűjtött gazdag nyersanyag elren­dezése a nyel­vé­szet és azon belül is a lexi­kológia és a jelentéstan legújabb ered­ményeinek figyelembevételével, korszerű eszközök (számítógép, célprogramok) alkalmazásával történt.
A szótár a magyar anya­nyelvűek legszélesebb köre számára készült, haszon­nal lapozhatják a hivatásos tollforgatók (az újságírók, a fordítók, a szerkesztők), és anyanyelvünk oktatásának is nélkülözhetet­len segédeszköze.

Garanciális feltételek

Garancia: 1 év  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Postai utánvétel

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 3-5 munkanap
GLS - házhozszállítás 1800 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még