Búza fejek (reprint)


15.000 HUF 40.81 USD

+ Ingyenes szállítás
Garancia: 1 év  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. november 02.
Termékkód: 5363940
Megtekintések: 134
Megfigyelők: 0
Eladó adatai

Tintakonyvkiado (1)  
BUDAPEST

Válaszadás: 0%-bantöbb nap múlva
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: 2024. április 16.
Regisztráció: 2023. november 02.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Állapot:kiváló
Kötés típusa:kemény kötés

A szerzőről: Kelemen Didák hittérítő és író. 1717-ben a magyar minorita rend főnöke és generális komisszáriusa, majd 1720-ban a maga alapította nyírbátori kolostor főnöke lett. Rendkívül buzgó térítői munkát folytatott a tiszai részeken. Számos iskolát és templomot épített, a szegények nagy pártfogója volt.

Páter Kelemen Didák minorita szerzetes 1683-ban született a Kézdialmás-Baksafalván, de születésének pontos dátumát nem tudjuk. A minorita rendbe lépett, majd 1704-ben Nagybányára küldték. Tanulmányait a minoriták eperjesi főiskoláján folytatta, majd kitűnő eredményei következtében tanári állást kapott itt. Tanárkodása nem tartott sokáig, mert az ellenreformáció időszakában különösen a Partiumban szükség volt a katolikus hit védelmezésére, templomok, iskolák építésére, s ezzel a feladattal bízták meg felettesei. Kétszer választották meg a minorita rend magyarországi tartományfőnökévé, először 1717-ben. 1720-ban a maga alapította báthori klastromnak főnöke lett.

Nevéhez fűződik a miskolci Nagyboldogasszony templom (minorita templomként ismert), rendház és iskola építése, a nyírbátori templom és rendház építése, a besztercei ferences rendház és templom restaurálása.

A katolikus hitélet apostola 1744. április 28-án halt meg Miskolcon. Boldoggá avatása folyamatban van. Sírja, emléktáblája és arcmása az általa alapított templomban látható. P. Kelemen Didákot iskolák és templomok építőjeként tartják számon, emellett irodalmi munkássága is jelentős.

13 kötetnyi könyv szerzője, s e munkák közül legkiemelkedőbb a -bafejek című prédikációs kötete, amely nyelvművelő szempontból is igen értékes. Pontos címe: Búza fejek. Melyeket az evangéliombéli aratók után fel-szedegetvén, azaz az anyaszentegyház hív pásztorainak irásibul egybe keresvén és élő nyelvén tett praedikállása után kévébe kötve s ezen könyvben foglalván és advent első vasárnapjától fogvást husvétig való vasárnapokra alkalmaztatván, az könyvek nélkül szűkölködő praedikátorok, és más lelki éhező híveknek kedvekért kibocsátott. Kassán jelent meg 1729-ben.

Garanciális feltételek

Garancia: 1 év  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Postai utánvétel

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 3-5 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
GLS - házhozszállításingyenes szállítás
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még