Magyarország vármegyéinek kézi atlasza (reprint)


48.000 HUF 130.58 USD

+ Ingyenes szállítás
Garancia: 1 év  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. november 02.
Termékkód: 5364153
Megtekintések: 195
Megfigyelők: 0
Eladó adatai

Tintakonyvkiado (1)  
BUDAPEST

Válaszadás: 0%-bantöbb nap múlva
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: 2024. április 16.
Regisztráció: 2023. november 02.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Állapot:kiváló
Kötés típusa:kemény kötés
Jellemző:illusztrált

A magyar térképészet egyik, ha nem a legnagyobb alakja volt Kogutowicz Manó (1851-1908), aki több száz térképet szerkesztett, rajzolt és adott ki. Élete fő művének a kiemelkedő szakmaisággal összeállított Magyarország vármegyéinek kézi atlaszát tekintette és mi is annak tartjuk. A nagyméretű atlasz 1905-re lett teljesen kész. A 65 térképlapon Magyarország áttekintő térképe mellett a magyar vármegyék színezett esztétikus térképeit tartalmazza. A vármegyék közül 19 dupla kétoldalas térképen van bemutatva. Néhány földrajzilag szomszédos vármegye egy térképlapon van ábrázolva.

A térképeken a székhelyek neve aláhúzással szerepel, a hegyrajzolatokat sraffolással jelezték az alkotók. A vasutakat az állomásaikkal, az úthálózatot, folyókat és csatornákat szintén tartalmazza az atlasz. A járások elhelyezkedését és beosztását színezéssel jelzi az atlasz.

A vármegyék csoportosítása és közreadása a nagy tájegységek szerint történt az atlaszban:

a) Duna bal partja; b) Duna jobb partja; c) Duna-Tisza köze; d) Tisza jobb partja; e) Tisza bal partja; f) Tisza-Maros szöge; g) Királyhágón túli terület.

Az atlasz saját kora nyomdatechnikájának és könyvkiadásának csúcsteljesítménye volt. Sajnálatos, hogy ez az atlasz Magyarország vármegyéinek nemcsak az első összefoglaló térképgyűjteménye volt, hanem egyben az utolsó is, hiszen a történelem közbeszólt.

Az új kiadás előállítása követi az eredeti elkészítésnek technikáját, a kötészeti munkálatok aprólékos kézi munkával készültek ma is.

A vármegyék térképeit tartalmazó atlasz lapozgatása rendkívüli élmény, az egyes térképlapok nézegetése valóságos időutazás.

Garanciális feltételek

Garancia: 1 év  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Postai utánvétel

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 hét
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Egyébingyenes szállítás
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még