Ha az ő szavát halljátok, 1943 - gazdagon illusztrált könyv a zárdák életéről


5.500 HUF 14.96 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. november 17.
Termékkód: 5400275
Megtekintések: 109
Megfigyelők: 0
Eladó adatai

vgab (170)  
BUDAPEST

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Tegnap, 20:07
Regisztráció: 2021. február 22.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Kor:20. század
Állapot:
Kötés típusa:puha kötés
Jellemző:első kiadás

Gausz Tibor S. J. : Ha az ő szavát halljátok. Korda R.T. Kiadása, Budapest, 1943. 248 oldalon, illusztrált színes kiadói papír borítóban, hiánytalanul, a képeken látható jó állapotban, 40 szövegközi és egész oldalas illusztrációval ismereteti a magyarországi apáca-intézményeket.

Könyv a szerzetesi életről leányoknak és mindazoknak, akiket érdekel: Mi van a rács mögött? — A zárdák «titokzatos életének» függönyét széthúzza, lerajzolja az odavezető utat, a hivatás kialakulását és a szerzetesi élet bensőségét, szépségét. A szerző nagy sikert ért leánykönyveinek módszerét itt is követi : a való életből, leányok vallomásából, hivatástörténetekből, levelekből vett részletek felhasználásával mutatja be az igazi hivatást. A könyv külön értéke, hogy az összes magyarországi női szerzetesrendek és kongregációk tárgyilagos ismertetését is hozza. Nemcsak hivatást érző leányok számára kitűnő kalauz, s nemcsak — mint remélhető — szerzetesi hivatások elindítója lesz, hanem a szerzetesnői hivatás megértetése, megbecsülése, megszerettetése érdekében is nagy szolgálatot tesz.

Palánkay Tibor SJ, 1947-ig Gausz Tibor (Palánka, 1907. – München, 1982.) magyar jezsuita szerzetes, a leánynevelés és a családpasztoráció apostola, lelkiségi író.

A könyv ritkaság, antikvár forgalomban nem elérhető, aukciókon megjelenése alkalomszerű.

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-3 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételBudapest
Egyéb1100 - 2600 HUF

Mások ezeket keresték még