Harangozó Imre, Kővári Réka: Etelközi fohászok - CD-vel (dedikált)


5.990 HUF 16.30 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. november 17.
Termékkód: 5400826
Megtekintések: 116
Megfigyelők: 0
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

gutenberghaz (39)   
Pest megye

Válaszadás: 100%-ban5 óra alatt
Pozitív értékelések: 97.22%
Utolsó belépés: Ma, 08:33
Regisztráció: 2023. február 17.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Állapot:kiváló
Kötés típusa:kemény kötés
Jellemző:dedikált, első kiadás, illusztrált

Kiadó: Ipolyi Arnold Népfőiskola, Újkígyós, 2005., fűzött kemény papírkötés, 167 oldal, 21 cm x 15 cm, fekete-fehér fotókkal illusztrálva.

CD-melléklettel ellátott, a szerző által dedikált kiadvány

Fülszöveg: "Nehéz gondolatokkal forgattam lassan kerekké, egésszé való kötetünk imádságait, énekszövegeit és a dallamok lejegyzéseit. Röviden, tömören és pontosan meg kellene határoznom, és le kellene írnom, hogy mit is jelent, milyen szereppel is bír a moldovai csángó-magyarok közössége számára az imádság, az Istennel folytatott személyes és közösségi párbeszéd. Van-e valamilyen érzékelhető szerepe vallásuk és nyelvük fönnmaradásának?
2005. május 5-én reggel ez járt a fejemben, a kérdés tartalmi megválaszolásához kerestem tényeket, szép, olvasmányos megszövegezéséhez pedig szófordulatokat. Áldozócsütörtök volt, napos, hűvös, szeles, mégis szép májusi idő, talán épp olyan, mint amikor a Názáreti Jézus fölvétette a mennybe. Olyan a napsütés, olyan a szél is s mi mégis szinte-szinte feledjük az Ő utolsó földi szavait: "És íme, én veletek vagyok minden nap a világ végéig!" (Mt 28,20)
2005. május 5-én reggel Újkígyósra érkezett Jánó Ilona, a híres lészpedi szent leány. Este, és másnap "jókor reggel" beszélgetésünket hangszalagra rögzítettem. Visszahallgatva a felvételt, úgy érzem, mindazt, amit a moldvaiak imádságos voltáról szeretnék elmondani, nálam sokkal hivatottabban és lényegretörőbben, egyetemes és nemzeti történelmünkbe illesztve fogalmazta meg Jánó Ilona:
Mikor a - Isten Turnu Bábelnál összevigyítette a nyelveket, mincsak azétt akarta a Jóisten, hogy több nyelven legyen dicsérvel, imádval, kérvel. Látomásomban megvót ez es. Mikor nekem megmutiotta a háborút a Szűz Anya, akkort mutitotta, hogy mi jön a háború után."

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-3 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételBudapest IV.
Postázás1290 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még