Molnár Ferenc: A ​zenélő angyal


2.490 HUF 6.84 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. november 27.
Termékkód: 5429765
Megtekintések: 78
Megfigyelők: 0
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

gutenberghaz (39)   
Pest megye

Válaszadás: 100%-ban8 óra alatt
Pozitív értékelések: 97.22%
Utolsó belépés: 2024. április 30.
Regisztráció: 2023. február 17.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Kor:20. század
Állapot:közepes
Kötés típusa:kemény kötés
Jellemző:első kiadás

Athenaeum Irodalmi és Nyomdai R.-T., Budapest, 1933., vászon, 276 oldal, 18 cm x 13 cm, az Athenaeum r.-t. könyvnyomdája nyomatta, Budapesten.

A zenélő angyal főhőse Irma, egy gazdag bankár elkényeztetett, unatkozó lánya. Velencei luxusnyaralása közben beleszeret egy művelt, rokonszenves, ám rangján aluli fiúba, apja titkárába. A társadalmi különbség önmagában is megakadályozná a kapcsolat kialakulását, de a fiú nem is viszonozza Irma érzelmeit. Ő csupán szolgálatot teljesít a lány mellett, elkíséri sétáira, megmutatja a város szépségeit. A titkár Juditba, a bankárné mellett dolgozó ápolónőbe szerelmes. Irma kétségbeesett vetélytársként tudja, hogy a másik lány az igazi ellenfele. Ádáz harc indul a gazdag és a szegény lány között, amelyben csak a gazdag lánynak vannak hatékony fegyverei. Végül tisztességtelen lépésre szánja magát Irma: olyan helyzetet teremt, amelyben a szegény lányt közönséges lopással vádolhatják. Vajon győz-e az igazság, s ki fogja vesztesként, boldogtalanul elhagyni Velencét?

Részlet a könyvből:
A júniusi napsütésben rózsaszínben ég a dózsépalotának a vízre néző frontja. Így ebédután, a hőségben, meglehetősen néptelen Velencének ez az egyébként oly izgatott és élénk nyilt partja; a Molo, meg a Riva degli Schiavoni. A feketeszemüveg-árusok és az üveggyöngy-kofák egy-egy kis árnyékfoltba húzódva szundikálnak. Lenn a magas kőpart alatt a gondolák sűrűn egymás mellé sorakozva alusznak a vízből felnyúló girbe-gurba póznáik közt. A nyári ebédidő csöndje ez. Érzi az ember, hogy most mindenki ebédel, valahol elbújva a napfény és a forróság elől. A város üres.

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-3 munkanap
Személyes átvétel Budapest IV.
Postázás 1290 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még