Szivák Judit: A reflektív gondolkodás fejlesztése


2.500 HUF 6.80 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. december 07.
Termékkód: 5455325
Megtekintések: 97
Megfigyelők: 0
Eladó adatai

KonyvDealer (103)  
BUDAPEST

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 100%-ban1 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Tegnap, 06:44
Regisztráció: 2022. január 26.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Állapot:
Kötés típusa:puha kötés

Gondolat Könyvkiadó, 2003

83 oldal

Szivák Judit: A reflektív gondolkodás fejlesztése

(Oktatás-módszertani kiskönyvtár 3.)

A tanárképzés jelenlegi rendszerében igen kevés értékelő jelzést kapnak a hallgatók önmagukról, pedagógiai képességeik alakulásáról. A képzés ilyen értelmű hiányosságai, a gyakorlótanítások aszimmetrikus szerephelyzetei, az önértékelő helyzetek és technikák hiánya sokkal inkább a kialakult viselkedés védelmét, esetleg a bizonytalanság növekedését idézik elő a pályakezdés során, mint a saját személyre, tevékenységre való tudatos odafigyelést, elemzést és fejlesztést.
Sajátosan paradox helyzetben vannak a tapasztalatokkal még nem bíró kezdő pedagógusok, akik a beilleszkedés, a szakmatanulás legnehezebb szakaszában, olykor minden külső segítség nélkül, de számtalan külső visszajelzés és belső konfliktus (szakmai és személyes egyaránt) kereszttüzében néznek szembe önmagukkal, egyik pillanatról a másikra most már felelős tanárként. A képzés során lehetetlen a hallgatókat minden lehetséges helyzetnek, problémának kitenni, ezért „eszközöket" kellene rendelkezésükre bocsátani az új szituációk megoldására. Olyan módszereket, melyek segítik őket a problémák felismerésében, elemzésében, a megoldási módok kiválasztásában és alkalmazásában, ezáltal aktív, segítő részeseivé válnak saját személyes és szakmai fejlődésüknek.
Az egyik legfontosabb ilyen „eszköz" a pedagógus munkájában a reflektív gondolkodás és gyakorlat kifejlesztése.
Módszertani füzetünk célja, hogy az érdeklődő szakemberek számára - dolgozzanak a közoktatás vagy a felsőoktatás bármely területén - olyan megoldásokat kínáljunk, melyek segíthetik őket a reflektív gondolkodás megismerésében és fejlesztésében.

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 3-5 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételBudapest X.
MPL - csomagautomata990 HUF
MPL - házhozszállítás1990 HUF
PostaPont990 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még